Ja visst är det så och hur skulle det vara att laga mat om man inte hade dessa smaksättare? Jag tror att vi då får ett resultat som inte är smakfullt trots att man kanske har tillsatt andra smaksättare och örter. En av saltets egenskap är ju att höja smakerna i det som vi tillagar, den som har glömt att salta i havregrynsgröten någon gång vet ju att då smakar det ingenting. En annan sak med saltet är att det förlänger hållbarheten på många livsmedel. Salt har antiseptiska och antibakteriella egenskaper, och detta göra att bakterier och virus får svårare att föröka sig.
Läs vidare med Digital!
Läs dina lokala nyheter för 8 kr/vecka i 8 veckor - du betalar 32 kr/månad. Därefter tillsvidare 119 kr/månad.
Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.
Det här ingår i Digitalpaketet
- Alla lokala nyheter på vår sajt och nyhetsapp.
- Läsarshoppen med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
- Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.