Ja visst är det så och hur skulle det vara att laga mat om man inte hade dessa smaksättare? Jag tror att vi då får ett resultat som inte är smakfullt trots att man kanske har tillsatt andra smaksättare och örter. En av saltets egenskap är ju att höja smakerna i det som vi tillagar, den som har glömt att salta i havregrynsgröten någon gång vet ju att då smakar det ingenting. En annan sak med saltet är att det förlänger hållbarheten på många livsmedel. Salt har antiseptiska och antibakteriella egenskaper, och detta göra att bakterier och virus får svårare att föröka sig.
Välj erbjudande

Tidningen Härjedalen +Allt
Läs för 0 kr i en månad.
Därefter 199 kr/mån. Ingen bindningstid. Avsluta när du vill.
Detta ingår i +Allt:
- Alla artiklar
– på tidningenharjedalen.se, i nyhetsappen och i nyhetsbrev. - Över 40 lokala nyhetssajter och appar
– från Sydsvenskan i söder till Östersunds-Posten i norr. - DN Digital Bas
– alla artiklar på DN.se och i DN-appen. - Expressen Premium
– alla artiklar på Expressen.se och i Expressen-appen samt e-tidning. - Dessutom
– alla artiklar på teknikensvarld.se, mama.se, skonahem.se, alltomresor.se, levaochbo.se, alltommat.se, halsoliv.se och amelia.se - Samma inlogg överallt
Läs för 0 kr i en månad.
Därefter 119 kr/månad. Ingen bindningstid. Avsluta när du vill.
Detta ingår i Digital:
- Alla artiklar
– på tidningenharjedalen.se, i nyhetsappen och i nyhetsbrev. - Över 40 lokala nyhetssajter och appar
– från Sydsvenskan i söder till Östersunds-Posten i norr. - DN Digital Bas
– alla artiklar på DN.se och i DN-appen. - Expressen Premium
– alla artiklar på Expressen.se och i Expressen-appen samt e-tidning. - Dessutom
– alla artiklar på teknikensvarld.se, mama.se, skonahem.se, alltomresor.se, levaochbo.se, alltommat.se, halsoliv.se och amelia.se - Samma inlogg överallt