Annons

Annons

Annons

Annons

Sveg

Läsartext
Första månadsmötet efter några år

Detta är en läsartext.

Rolf Byqvist är ordförande för SPF i Sveg.

Annons

SPF Seniorerna Sveg har äntligen haft sitt första månadsmöte den 17 maj efter några års uppehåll. Omkring 40 medlemmar hade sökt sig till Folkets hus denna sena eftermiddag.

Mötet inleddes med att ordförande Rolf Byqvist frågade medlemmarna om de hade några önskemål vad kommande månadsmöten i höst skulle kunna ha för innehåll. Han föreslog själv bland annat, att exempelvis bjuda in någon representant från Räddningstjänsten, Polisen, en fysioterapeut från Svegs hälsocentral.

Annons

Annons

Ett populärt förslag var att ha en surströmmingsmiddag till hösten. Då det vid ett tidigare möte funnits önskemål om danskvällar kunde det tänkas att ha trivselkvällar och eventuellt en danskurs.

Efter denna inledning av mötet var det dags för mötets höjdpunkt, att hälsa doktor Björn Falck, specialist vid Svegs Hälsocentral som allmänläkare, välkommen till mötet.

Han var inbjuden för att föreläsa om diabetes och övervikt. Föreläsningen inleddes med att Björn Falck berättade lite om sig själv. Han har bland annat arbetat som allmän- och infektionsläkare, och har även arbetat som läkare i Tanzania. En sjukdom han har fördjupat sig i är diabetes. Medlemmarna fick ta del av en lång föreläsning, där han med hjälp av bilder informerade om typ 1- och typ 2-diabetes samt om behandlingen av patienter med diabetes efter insulinets upptäckt 1921.

Han avslutade föreläsningen med att informera om att direktiv kommit från Socialstyrelsen att prioritera överviktsbehandling. Efter denna uppskattade föreläsning tackades Björn Falck och mötet fortsatte med lottdragning och utdelning av vinster. Som avslutning bjöds det på fika på Mannes restaurang.

Ingrid Östlund

Annons

Annons

Till toppen av sidan