Annons

Annons

Annons

Härjedalen

Debatt
Varför hyr kommunen in undersköterskor för en miljon?

Text

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Kommunen har tecknat ett avtal med ett bemanningsföretag om att hyra in fyra undersköterskoter under sommaren. Kostnaden hamnar på cirka en miljon kronor för tre månader.

Bild: Jerry Brodin, Arkivbild

Annons

Härjedalens kommun verkar fortfarande inte ha förstått vikten av att vara rädd om sin personal som jobbar inom äldreomsorgen/vården.

Hur kommer det sig att man anlitar ett bemanningsföretag och hyr fyra undersköterskor under sommarmånaderna till vår kommun? Man har tecknat ett avtal som under dessa tre månader kommer att kosta vår kommun minst en miljon kronor under juni, juli och augusti. Det kan bli ännu dyrare om dessa undersköterskor jobbar mycket kvällar, helger och nätter.

Annons

Annons

Har man pratat med ordinarie personal om de är villiga att jobba eller flytta på sin semester mot extra ersättning? Finns mycket man kan göra för pengarna som man betalar till bemanningsföretaget.

Varför inte satsa på vår ordinarie personal så de blir kvar i sina anställningar och känner uppskattning för det jobb de utför i stället för att betala dyra pengar för bemanningspersonal.

Gör om gör rätt.

Liberalerna i Härjedalen.

Maria Nordkvist

Eva-Britt Boij

Carina Larsson

Mauritz Nordkvist

Bengt-Arne Baben Persson, Oppositionsråd

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan