Annons

Annons

Annons

Härjedalen

Debatt
Satsa på den ordinarie personalen!

Text

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Personalbristen har blivit värre inom socialförvaltningen i Härjedalens kommun. Det har beslutats om ett bonussystem på 6000 kronor (!) till timvikarier som arbetar minst 150 timmar under sommarmånaderna juni, juli och augusti. Det betyder maximalt en extra lön på hela 20 kronor per timme!

Här behöver kommunen följa med utvecklingen i vad som erbjuds runt om i vårt land. Nu spenderas alltmer pengar på hyrpersonal. Inhyrda kollegor som gör samma jobb men för en betydligt högre lön, vilket kan ge en djup känsla av orättvisa och missnöje hos övriga anställda.

Annons

Annons

Ordinarie personal ges inget verkligt utrymme till extrabonusar eller bra ersättningar för att flytta hela eller delar av sin semester.

Jag förespråkar inte att personal ska tumma på lagstadgad, välbehövlig ledighet, men att varje anställd själv ska få bestämma över sin arbetstid/ledighet och vad som blir bäst för den personen.

Nu när vi ser att pengarna finns (syftar på ersättning för fyra undersköterskor i Funäsdalen) så skulle behovet vara att i stället satsa mycket mer på befintlig personal.

Inhyrda undersköterskor kostar Härjedalen en miljon (8 juni)

Ersättningarna vid extra arbete under sommar behöver höjas rejält och valet ska ligga hos den anställde hur man faktiskt vill ha det.

Margareta Mahmoud Persson (KD)

Bild: Stefan Persson

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan