Annons

Annons

Annons

krönikaHärjedalen

Mikael Andersson
Redaktionsrutan: TH blir färre men hoppas bli fler igen

Text: 

Det här är en krönika.Analys och värderingar är skribentens egna.

Bild: Johannes Berndalen

Annons

Det finns en tid för allt. Att börja med något nytt, bryta upp, och börja om igen. Och för en medarbetare på redaktionen är det dags nu.

Det hör kanske inte till vanligheterna att ägna en redaktionell krönika åt en enskild medarbetare, men på Tidningen Härjedalen är vi inte fler än att det låter sig göras. Alla bidrar vi på olika sätt till innehållet, med våra skilda erfarenheter, utgångspunkter och kontaktnät. Så ska det vara på en redaktion. I den bästa av världar är en redaktion en spegelbild av samhället som den i huvudsak rapporterar om. Det är ett mål att sträva efter, även om det kanske inte alltid är så lätt att nå.

Annons

Annons

När Ulrica Dahlqvist började på TH-redaktionen för cirka ett och ett halvt år sedan, blev hon genast ett viktigt tillskott. Hennes bevakningsområde var i första hand västra Härjedalen där hon också bor och det har hon skött med bravur. Jag vågar påstå att inflödet av artiklar från området har ökat markant. Visst bevakade vi Funäsdalen med omnejd även innan och kommer att fortsätta göra det. Det är en del av vårt självklara bevakningsområde som en lokaltidning i Härjedalen. Men lokal journalistik kräver närvaro. Och även om det med norrländska mått mätt kanske inte är så långt från huvudredaktionen i Sveg, så blir det alltid bättre om journalisten i fråga är på plats. Som Ulrica har varit.

Nu går tiden som TH fått låna Ulrica mot sitt slut. Nya uppdrag kallar och jag är övertygad om att hennes kommande arbetskamrater får en lika engagerad och duktig medarbetare som vi haft. Vad hon ska göra får hon berätta själv.

Samtidigt börjar vi jakten på en ny reporter, med fokus på västra Härjedalen. En annons finns i onsdagens tidning och hittas även på webben, närmare bestämt här. Känner du dig manad så sök. Eller tipsa någon som borde söka.

Annons

Ulrica blir kvar några sommarveckor till. Sedan önskar vi på TH henne lycka till med sitt nya uppdrag. Gör gärna det ni också!

Mikael Andersson

Chefredaktör och ansvarig utgivare

Tidningen Härjedalen

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan