Annons

Annons

Annons

Annons

Funäsdalen

Workshop och diskussion om bostadsplaner längs Sjöängsvägen

I slutet av förra veckan bjöd Härjedalens kommun in till workshop om utveckling av bostäder längs Sjöängsvägen i Funäsdalen.
– Att bygga hyresrätter här blir jättebra, det finns ju ingenstans att bo, säger Janne Zetterlund, en av de som kom till träffen.

Ett tjugotal kom till workshopen och passade på att ställa frågor och diskutera framtiden och byggplanerna längs Sjöängsvägen med representanter från Härjedalens kommun.

Bild: Ulrica Dahlqvist

Annons

Ett tjugotal vuxna och några barn deltog i informationsmötet med workshop som kommunen bjöd in till i Fjällmuséet i torsdags kväll. Detaljplanearbetet omfattar området längs Sjöängsvägen, nedanför riksväg 84 till Funäsdalssjön mellan befintliga lägenhetshus och Systembolaget. Kommunen äger marken närmast sjön, men även marken i anslutning till Motor och fritid ingår i detaljplaneområdet.
– Vi har börjat lite smått. Vi tar med oss synpunkterna som kommer in idag i det fortsätta arbetet med planförslaget, säger Josef Rundström, samhällsplanerare på den gemensamma miljö- och byggavdelningen i kommunerna Härjedalen och Berg.
Enligt tidplanen ska samråd ske till hösten. I maj gjordes provborrningar i marken och hur vattnen rinner i området, och Härjegårdar har aviserat intresse av att bygga hyresrätter i området.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs dina lokala nyheter för 8 kr/vecka i 8 veckor - du betalar 32 kr/månad. Därefter tillsvidare 119 kr/månad.

Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla lokala nyheter på vår sajt och nyhetsapp.
  • Läsarshoppen med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.

Annons

Annons

Till toppen av sidan