Annons

Annons

Annons

Annons

Härjedalen

Första fångsterna i Fiskeligan rapporterade

Fiskeligan är igång och redan har några fångster rapporterats. Vem blir årets vinnare och kammar hem ett presentkort på 3000 kronor hos Ekbergs fiske?

Ruben med en abborre på nästan ett halvt kilo. Foto Privat

Annons

Härjedalens kommun, Ekbergs Fiske, Tidningen Härjedalen och fiskeorganisationerna i Härjedalen är samarbetspartners till Fiskeligan. Var på ”hugget” för nu är det dax igen för Fiskeligan , som i år fyller 31 år, och som jag har fått förtroendet att hålla i under alla dessa år.

Det är tre tävlingsperioder med en vinnare i varje period, Fiskeligan startar med första perioden 18 juni – 10 juli, period två 11 juli– 31 juli och den tredje perioden 1 augusti – 21 augusti.

Annons

Annons

Fiskens vikt omräknas med hjälp av ett poängsystem som utgår från sportfiskeförbundets regler. Vinnaren av poängligan har ett presentkort att hämta hos Ekbergs Fiske i Vemdalen på 3000 kr. Vinnarna i de tre tävlingsperioderna får ett årskort från någon av fiskevårdsföreningarna i Härjedalen. Samtliga ungdomar under 16 år får pris skänkt av Ekbergs Fiske.

När man skickar in uppgifter om fångsten så vill vi att det bifogas en fiskebild då Tidningen Härjedalen när fiskeligan är slut kommer att utse en vinnare för bästa bild. Bilderna kan komma att publiceras i Tidningen Härjedalen. Uppgifterna om den fångade fisken skickas till Sune Halvarsson, sune.halvarsson@hedeviken.st.Vill du ha ett fångsformulär att fylla i så ta kontakt honom, annars går det bra att mejla informationen.

Det som ska var med är art, vikt, längd, fångstplats (vatten samt fiskevårdsområde) samt namn, adress och telefonnummer.

De första rapporten har redan kommit och det är Love Gullberg från Sandviken som fick en harr i Västra abborrvikarna på 1,1 kilo, och Ruben från Ängersjö som fick en fin abborre på kastspö i Ängersjö, på 471 gram.

När året är slut så utser Härjedalens kommun årets fiskechampion.

Om någon rapporterar in fisk med högre poäng än vinnaren av fiskeligan så kan denne utses till årets fiskechampion. När Fiskeligan inte pågår så fortsätt att skicka in fiskfångstintyg med bild till undertecknad.

Annons

Vinnaren av Fiskeligan 2021 blev Magnus Wordén, Ljusnedal med en röding vikt 2,696 poäng 22,0.

Annons

Härjedalens Fiskechampion 2021 blev Anton Helmersson, Sveg med en öring vikt 4,2 kg poäng 23,2 Han vann en tavla målad av Ingrid Fladvad, samt ett presentkort värde 1000 kr från Ekbergs Fiske.

”Skitfiske” på er 2022

Sune Halvarsson

sune.halvarsson@hedeviken.st

Annons

Annons

Till toppen av sidan