Annons

Annons

Annons

Funäsdalen

Inte aktuellt att bygga bassäng i Funäsdalen: ”Vi kan inte snyta fram en simhall”

Att bygga simhall i Funäsdalen inte en aktuell investering för kommunen. Lösningen är fortsatt att elever åker till Hede för simundervisning.
– En namnlista är en tydlig indikation på att någon ser behov och vill ha något, det har jag all respekt för, men vi kan inte snyta fram en simhall, säger kommunalråd Lars-Gunnar Nordlander (S).

Text: 

859 personer har skrivit på namnlistan om att de vill att det ska byggas en simhall i Funäsdalen. Den och en skrivelse har nu lämnats till politiker och tjänstemän i Härjedalens kommun.
– Jag är inte ett dugg förvånad att människor vill ha en simhall, och i kommunen har vi också behov av att driva simundervisning. Men som mina kommentarer om detta varit tidigare så investerar vi en miljard, kanske lite mindre, i VA-lösningar framöver. Den senaste badinvesteringen vi gjorde var på 70 miljoner, i Sveg, och det lär ju inte ha blivit billigare sedan sist, säger Lars-Gunnar Nordlander (S).
Förutom investeringarna i vatten och avlopp, i projekt VA 2025, hänvisar han också till planerade skolrenoveringar som är på gång.
– Vi har simhallar och bassänger i kommunen så vi saknar inte möjligheter. Det är inte optimalt i undervisningssynpunkt att barnen behöver resa men någonstans måste vi göra prioriteringen och använda det som finns, säger Lars-Gunnar Nordlander.
Namnlistan och skrivelsen stämplas in och kommer göras känd för politikerna berättar han.
– En namnlista är en tydlig indikation på att någon ser behov och vill ha något, det har jag all respekt för, men vi kan inte snyta fram en simhall, säger Lars-Gunnar Nordlander.
De lösning som finns för simundervisning för elever i skolelever i Funäsdalen och Bruksvallarna är att resa till Hede, och så blir det även till höstterminen.
– Det ställer till det med scheman så är det, men det blir lösningen även till hösten, säger Tina Svensson Hammargård, förvaltningschef för bildningsförvaltningen.

0 kren månad

Läs vidare med Digital!

Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 119 kr/månad. Ingen bindningstid.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla lokala nyheter på vår sajt och nyhetsapp.
  • Läsarshoppen med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan