Annons

Annons

Annons

Härjedalen

Insändare
Moderaterna – när Trafikverket inte har råd måste vi hitta egna lösningar

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

”Därför ser vi nu ingen annan lösning än att vi härjedalingar tar saken i egna händer, genom samverkan mellan kommun och lokalsamhälle”, det säger Moderaten Lars-Olof Mattsson om en försämrad trafiksituation, bland annat i Tänndalen.

Bild: Ulrica Dahlqvist, Mikael Andersson

Annons

Svar på insändare ”Bygg trottoarer i Tänndalen”

Insändarskribenten önskar att Härjedalens kommun ska investera i trottoarer utmed Rörosvägen i Tänndalen. Detta är emellertid inget som kommunen kan göra, oavsett om den vill eller inte, utan det ansvaret ligger helt och hållet på Trafikverket.

Annons

Annons

Vi i Moderaterna är djupt medvetna om att trafiksituationen är besvärlig på många orter, inte minst i fjällvärlden med den besökarökning som skett, under pandemin men även tidigare. Som ordförande i Samhällsbyggnadsutskottet har jag suttit på otaliga möten med Trafikverket där jag och kommunala tjänstemän försökt övertyga verket om behovet av trafiksäkerhetsåtgärder. Problemet är att Trafikverket inte har fått tillräckliga anslag från regeringen för vägunderhåll och att vårt län är särskilt missgynnat. Det går helt enkelt inte att krama blod ur en sten.

Därför ser vi nu ingen annan lösning än att vi härjedalingar tar saken i egna händer, genom samverkan mellan kommun och lokalsamhälle. Moderaterna vill att det ska byggas gång- och cykelvägar utanför vägområdena när Trafikverket inte kan lösa säkerheten. Vi vill att kommunen ska bistå på olika sätt, med t ex administrativa resurser och sätt att hitta finansiering, men att ansvaret för skötseln ska ligga lokalt.

Det bästa vore om staten tog sitt ansvar för trafiksäkerheten, men när den inte gör det får vi ta hand om saken själva. På så sätt kan problemen mildras i Tänndalen och på andra håll.

Lars-Olof Mattsson (M)

Rörosvägen har inga trottoarer och det är ofta tung trafik som passerar.

Bild: Ulrica Dahlqvist

Annons

Lars-Olof Mattsson, Moderaterna

Bild: Mikael Andersson

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan