Annons

Annons

Annons

Vemdalen

Har någon sett Gordonsettern Emmy – hon försvann i onsdags

Emmy, en fyraårig Gordonsettertik, försvann från gården vid Gunnarsfisket, mellan Vemdalen och Vemhån i onsdags. Hon var ute på gården tillsammans med en unghund men vid ett kort obevakat ögonblick så försvann hon.

– Det är ju en familjehund som inte går från gården normalt sett, säger Ingalill Rosenius som hoppas att någon ska ha sett Emmy och att det kan leda till att hon hittas.

Text: 

Emmy tillsammans med sin kompis Pepsi.

Annons

Emmy rymde från gården vi Gunnarsfisket som ligger nere vid Veman mellan Kvisthån och Vålkojan. Hon var ute på gården när några kom och paddlade i Veman. Emmys hundvakt gick in i en stuga en kort stund och hämtade en sak, när han kom ut var hon borta men kompisen Pepsi var kvar på gården.

– När hon inte var tillbaka efter en liten stund så började vi leta och locka på henne men hon kom inte, berättar Ingalill Rosenius som har sökt så väl dag som natt sedan dess.

Annons

Annons

– Vi fick tips om att en brunsvart hund setts i trakterna kring Ortholmen på rv84 mellan Linsell och Hedeviken. Jag åkte genast dit och letade, säger Ingalill som hade hoppet att det skulle vara Emmy.

Men trots att hon letade och letade så fick hon ingen skymt av Emmy.

– Jag pratade även med jägare som varit i området för björnjakt och de hade inte heller sett någon annan hund än deras egna. De hade flera jämthundar men även en mörk plotthund och det kan ju vara den som legat grund till de tips vi fått.

Under söndagen fick Ingalill tips om att ringa en sierska. Två personer som hon känner till har fått tillbaka sina hundar på det sättet eftersom de fått ledtrådar som gjort att de kunnat leta på rätt ställe.

– Enligt henne ska Emmy ha blivit väldigt skrämd av något och stuckit iväg längre bort än där vi har varit. Det hon tipsade om var att det skulle finnas en närbutik där hon uppehöll sig nu, säger Ingalill Rosenius.

– Jag har gått längs landsvägen här och letat, utifall hon ska ha blivit påkörd. Jag har även gått stranden längs Veman utifall hon ska ha ramlat i och inte tagit sig upp. Men det verkar osannolikt för hon gillar att simma och är duktig på det, Veman är ju inte särskilt bred och djup även om kanterna är branta på en del ställen.

Annons

Ingalill hoppas även att fler kommer att hålla ögonen öppna då det sprids hos TH´s läsare, särskilt efter uppmaningen av sierskan att utvidga sökområdet.

UPPDATERING:

– En person jag känner såg en hund och var ganska säker på att det var Emmy. Observationen gjordes strax utanför Linsell, i riktning mot Hede, berättar Ingalill Rosenius på måndagseftermiddagen.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan