Annons

Annons

Annons

Härjedalen

Insändare
Ideella krafter får stötta kommunen

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Träbjörnen i Sveg är angripen av svartmögel men en arbetsgrupp jobbar med att rädda konstruktionen.

Bild: Mikael Andersson

Annons

Nu kommer det pamfletter med posten från olika partier inför valet, och Centerpartiets sticker ut. Man basunerar ut att hela Härjedalen ska leva. Har man kommit på det nu?

I Vemdalen har vi saknat dagisplatser i snart två år, detta har gynnat Bergs kommun med ökad befolkning i södra delarna. Skolans vara stod mellan utbildning eller äldreboende; det blev skolan.

Annons

Ideella krafter jobbar med fotbollsplaner och skidspår vilket är bra för folkhälsan, men man får ingen ekonomisk stöttning för exempelvis elström.

Annons

I Sveg tar kommunen över ideella projekt som är på väg att ruttna, till exempel ishall och träbjörnen (när blev det prioritet för kommun), då finns det miljoner.

I Sveg diskuteras inte skidgymnasiets vara trots att vi skattebetalare får betala 25 procent av kostnaden för elever från andra kommuner.

Mycket av detta gäller även för andra orter utanför Sveg.

Dessutom beställdes en utredning för ett antal år sedan vad kommunen skulle prioritera. Resultatet blev turism och det var i första hand Funäsdalen- Vemdalen och till viss del Lofsdalen – av detta har vi inte sett något.

Men det kanske blir ändring nu när man gått ut med dessa lovord. Det finns mera, men jag nöjer mig med detta denna gång.

Arne Rosén, Vemdalen – en gång socialdemokrat alltid socialdemokrat

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan