Bruksvallarnas rökeri startade 1984 och för tio år sedan öppnades gårdsbutiken Fjälldelikatessen bredvid produktionsanläggningen. Lördagen den tredje september var det dags för tioårs-jubiléum för butiken.
Där fanns bland annat kocken Pontus Karén som visade prov på matlagning över öppen eld, Bruksvallarnas egen maskot Goknulen kom på besök och så hölls en matlagningstävling. Huvudråvaran var reninnanlår och sedan fanns det grönsaker, kryddor och annat att välja på för att komponera en god maträtt.
Annons
Annons
Allt lagades över öppen eld och lagen hade en timme på sig.
Juryn bestod av Pontus Karén, Thomas Wassberg och Lena Näsvall från rökeriet och bedömningen utgick från tre kriterier: presentation, smak och kreativitet. Till slut blev det Agneta Möller-Carlsson och Olle Carlsson från Karlstad som stod som vinnare med rätten helstekt reninnanlår med blåbärssås serverad på träplanka.
En mycket trevlig och välbesökt dag enligt Lena Näsvall.

Mat över öppen eld.
Bild: Privat

Juryn bedömde maträtterna.
Bild: Privat

Goknulen på besök.
Bild: Privat

Prisutdelning i matlagningstävlingen.
Bild: Privat