Annons

Annons

Annons

krönikaHärjedalen

Mikael Andersson
Redaktionsrutan: Nu börjar nästa valrörelse

Text: 

Det här är en krönika.Analys och värderingar är skribentens egna.

Bild: Janne Wrangberth

Annons

Eller ja, den har redan börjat. Ett val handlar ju inte bara om själva valet, det handlar om vilka partier och politiker som styr Härjedalen under fyra år framöver, och hur de gör det. Varje beslut om skolor, byvaktmästeritjänster, vägöverlämning, äldreomsorg eller vad det nu kan vara är politiskt. Och politiken i sin tur grundar sig på du och jag som går och röstar.

Annons

Alla får ju inte som de vill, det har jag skrivit om tidigare, och så är det i en demokrati. Men alla har chansen att göra sin röst hörd, att prata med de som styr och försöka påverka, och att inte minst berätta om de följder och konsekvenser som kommer av olika politiska beslut.

Annons

Det är därför jag menar att valrörelsen mot nästa val redan är igång. Som medborgare har vi alla ett ansvar i att följa med vad som händer. Det är den samlade bedömningen av en hel mandatperiod om bör avgöra vad vi röstar på i nästa val, inte ett par tre veckors kampanjande under den döende sommaren.

Och det gäller också politiker. Det går inte att dyka upp som gubben eller gumman i lådan veckorna inför valet. Politik är här och nu, hela tiden, det som beslutas dag för dag, vecka för vecka, månad för månad, och påverkar alla härjedalingars vardag. Politiker måste göra sig hörda, berätta, motivera och förklara varför de gör som de göra, säger som de säger, beslutar som de beslutar.

På TH begränsar vi inte vår valbevakning till tre veckor om året. Vi fortsätter vår regelbundna, dryga åttioåriga oberoende journalistiska bevakning av vad som händer i Härjedalen. Även i politiken.

För oss är det valrörelse året om.

Mikael Andersson

Chefredaktör och ansvarig utgivare

Tidningen Härjedalen

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan