Annons

Annons

Annons

krönikaFunäsdalen

Mikael Andersson
Redaktionsrutan: Nu är vi fler igen!

Text: 

Det här är en krönika.Analys och värderingar är skribentens egna.

Linda-Maria Grönkvist är TH:s nya reporter i västra Härjedalen.

Bild: Privat

Annons

Det har redan märkts i spalterna, sedan några veckor tillbaka har vi Linda-Maria Grönkvist på plats som reporter i västra Härjedalen. Och det är vi självklart väldigt glada över på Tidningen Härjedalen.

Lokal journalistik är som bäst när den är just lokal. Det kanske är en självklarhet, men inte alltid så lätt att genomföra. Bland annat för att journalistik kostar pengar. Men sedan ett och ett halvt år tillbaka har vi fått lite extra statliga pengar för att göra en satsning på lokal journalistik i just västra Härjedalen. Jag vill ju påstå att vi haft en bra bevakning även innan vi hade reporter på plats i Funäsdalen med omnejd. Men det är ännu bättre nu.

Annons

Annons

En journalist på plats skapar kontakterna, har känselspröten ute och har lättare att ha koll på vilka frågor och ämnen som är viktiga. Bara faktiskt genom att finnas i det lokala samhället.

Härjedalen är ju också ett landskap och en kommun där intresseområdena och fokuset kan se rätt olika ut, beroende på var man håller till geografiskt. En seriös lokaltidning bör självfallet bemöda sig om att finnas så mycket som möjligt i hela bevakningsområdet. Det ger perspektiv och infallsvinklar, nya ingångar och en bredare diskussion om vilka nyheter som är viktiga, hos oss på redaktionen.

Vi blir bättre helt enkelt.

Ulrica Dahlqvist, som tidigare jobbade för TH i västra (och gjorde det med bravur) har ju gått vidare till andra uppdrag. Och faktum är att det inte är så lätt att rekrytera nya journalister. Men det lyckades!

Kanske var det de fantastiska medarbetarna på TH som lockade? Vår lokala journalistik med totalfokus på Härjedalen? Eller fjällvärlden och skidåkningen? Ni får ta reda på det själva. Linda-Maria Grönkvist är som sagt på plats så när ni ser henne, ta chansen att fråga. Eller bara tipsa henne om en bra nyhet.

Och glöm inte hälsa henne välkommen till Härjedalen!

Mikael Andersson

Chefredaktör/ansvarig utgivare

Annons

Tidningen Härjedalen

Mikael Andersson, Tidningen Härjedalen.

Bild: Johannes Berndalen

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan