Annons

Annons

Annons

Sveg

Insändare
Roland Cedermark värd en egen gata

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bröderna Ljusberg har fått en egen gata! När får Roland Cedermark en?

En stor artist, den största i Härjedalen, som sålt över 2 miljoner skivor och fått många att dansa till hans dansorkester från slutet på 1950-talet till början på 1970-talet, då han började som soloartist och senare fick medverka i program både i radio och tv.

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

Annons

Annons

Själv har jag åkt otaliga mil för att dansa, bland annat både i Jämtland, Härjedalen, Medelpad och Ångermanland, samt själv också fått den stora äran att framföra hans fantastiska sånger offentligt.

Att Roland uttryckt att han inte ville ha någon staty efter sig får vi självklart respektera, men en gata uppkallad efter honom i Svegstrakten vore en självklarhet!

Han har ju verkligen satt Härjedalen på kartan med sina otroligt vackra texter om kärlek, nostalgi och längtan till sin födelsebygd och alltid med en målande romantisk naturbeskrivning. Han drev ju också en framgångsrik musikaffär i Sveg där många fick chansen att köpa sin allra första rock’n’roll-skiva.

Roland gjorde sig känd med sitt skickliga och unika spelsätt, alltid med humor och med glimten i ögat, och med sina egna sånger, både text och musik, även utanför Sverige, bland annat Norge. Många av hans egna låtar utövades av många andra kända dansband, som Vikingarna och Thorleifs. Ibland fick han även hoppa in som förstärkning i kända dansband, tack vare sitt unika musicerande.

Därför anser jag med flera att det är på tiden att vi betalar tillbaka allt Roland gett oss med en egen gata!

Bendikt Andersson, Föllinge, en av många beundrare av Roland och hans musik

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan