Annons

Annons

Annons

krönikaHärjedalen

Mikael Andersson
Redaktionsrutan: Mycket Härjedalen i tv nu

Text

Det här är en krönika.Analys och värderingar är skribentens egna.

Bild: TT, Johannes Berndalen

Annons

Det är ju alltid roligt att se sig själv i tv. I min ungdom, som till större delen tillbringades söder som gränsen mot Dalarna, blev jag faktiskt intervjuad vid några tillfällen av lokalteve. Ena gången handlade om att vi alla blev bjudna på gratis inträde på hockey om vi skrev under kontrakt att inte röka eller dricka.

Det här var ju en lite annat tid när ungdomar rökte och drack i större utsträckning än vad de gör nu. Jag svarade i alla fall sanningsenligt att många skrev på det där kontraktet, gick och hängde i ishallen under matcherna och struntade i rök- och drickförbudet. Ett svar som inte direkt föll de ansvariga för satsningen på läppen. Sant var det hursomhelst.

Annons

Annons

Andra gången handlade om när jag låg i lumpen och I13 i Falun för första gången hade kvinnliga rekryter. Väldigt ovanligt på den tiden och den idag helt otidsenliga frågan om hur det fungerar att sova i samma tält som tjejer ”tänker man inte på sex och sådant då”, besvarades med orden ”man luktar så illa då ändå så det är inte aktuellt”. Kamraterna på luckan jublade.

Som sagt, det är kul att se sig själv i tv, även om det inte händer så ofta och kanske inte är alla förunnat.

Härjedalen och härjedalingar har vi dock många chanser att se i tv just nu. På lördag är det Jon Henrik Fjällgrens tur i Stjärnorna på slottet. Honom ser vi även senare i Melodifestivalen. Svegaren Erik Ekstrand fortsätter sin programledarkarriär i Hotell Romantik där äldre dejtar i romantiska alpmiljöer. Och flera hantverkare från Härjedalen hjälper till på två renoveringsprojekt i programmet Stugdrömmar som börjar sändas i februari. Det ena utspelar sig i Fjällnäs och det andra i Ytterberg.

Så det är bara att bänka sig framför burken och spana in vad som händer. Själv sitter jag klistrad.

Mikael Andersson

Chefredaktör och ansvarig utgivare

Tidningen Härjedalen

Bild: TT

Annons

Bild: Johannes Berndalen

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan