Annons

Annons

Annons

Ytterhogdal

Insändare
Avbryt vägöverlämnandet – ger negativ bild av Härjedalen

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Mikael Engström

Annons

Kommunstyrelsen: Ha ett möte där ni avbryter denna tokighet nu innan det blir ännu värre för invånare och kommunen. Låt Härjedalen få vara en härlig plats att bo på där invånarna mår bra.

Efter mötet med Lantmäteriet blir jag ledsen för jag ser inte att vägen som kommunstyrelsen vandrar leder till ett samhälle som blir bättre att leva i. Det rimmar dåligt med Härjedalens kommuns önskan att få folk att flytta hit. Man anställer personal för att ta reda på/jobba för att fler ska komma och bo här. Men bästa marknadsföraren är om de som redan bor här trivs och mår bra. Att stämning i samhället är positivt och andas en ljusare framtid.

Annons

Annons

Det som sker nu leder inte till detta anser jag.

Vem vill hamna hos kronofogden för att man inte haft möjlighet att betala eller vem vill skicka grannen dit. Jag mår dåligt över denna oro, både ekonomiska och ansvarsmässiga. Jag önskar få se den ekonomiska kalkylen för projektet, det tror jag även andra vill, nu när tiderna är annorlunda än när beslutet togs.

Vi blev upplysta på mötet att pengarna som ska sparas in på detta ska användas till att finansiera en liten del av uppgraderingen av reningsverken i kommunen. Jag ber er hitta en annan finansiering, för detta är dumt och kommer inte att ge så mycket pengar i slutändan för kommunen men det kommer kosta mycket av oss fastighetsägare i alla avseenden men framför allt i livskvalité.

Ser fram emot att få höra hur Kommunstyrelsen kommenterar min oro.

Fastighetsägare i Ytterhogdal

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan