Annons

Annons

Annons

krönikaHärjedalen

Mikael Andersson
Redaktionsrutan: Är TH en partisk tidning?

Text

Det här är en krönika.Analys och värderingar är skribentens egna.

En lokaltidning kommer aldrig att falla alla i smaken hela tiden. Men det är så det måste vara. En del av jobbet som journalist går ut på att förarga och uppröra, vare sig man vill det eller inte. Det kommer liksom med yrkesrollen.

I den bästa av världar så blir alla jämnt förargade av det vi publicerar, åtminstone över tid. Ena året kanske någon känner sig väl mycket uthängd och i fokus för mediernas uppmärksamhet, genomlysning och granskning. Andra året är det någon annan. I den bästa av världar. Sen är ju varken världen eller journalistiken alltid rättvis.

Annons

Annons

Från en journalistisk synvinkel ligger det också en viss rättvisa i att ”makten” får utstå lite mer av granskning. Själv har jag i grunden en rätt positiv människosyn, och tror att det oftast finns ett ärligt uppsåt i olika beslut som fattas, till exempel av politiker i en kommun som Härjedalen. Även om det självklart ofta finns olika åsikter om hur en kommun ska styras och förvaltas.

Det betyder inte att vi journalister, eller för den delen vi medborgare, ska lämna våra makthavare ifred. Det är en rättighet att ifrågasätta, berätta vad som händer och ge utrymme till debatt. En rättighet som ofta tas för självklar men som vi måste vara rädda om och värna.

TH är inte en partisk tidning i den mening att vi som jobbar här är för eller mot. Självklart har vi åsikter om det ena och det andra men vi måste lyfta oss över det och ge utrymme åt alla parter. Kalla det objektivitet, opartiskhet, saklighet eller vad du vill. Målet för oss journalister på TH är att beskriva verkligheten här i Härjedalen så nära sanningen som vi bara kan.

Oberoende av hur det faller i smaken.

Mikael Andersson

Chefredaktör och ansvarig utgivare

Tidningen Härjedalen

Ett nummer av TH, ett av många.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan