Annons

Annons

Annons

Härjedalen

Debatt
Replik till styret: Missvisande info om vägarna

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Kostsamt blir det med vägöverlämnandet enligt SD. Arkivbild.

Bild: Julia Engström

Annons

Vi inom Sverigedemokraterna kan bara hålla med. Vägöverlämnandet tar tid och är kostsamt men det blir extra kostsamt för kommunmedlemmarna på grund av att kommunen ger missvisande information. Felinformation som syftar till att det ska vara enklare att övertyga kommunmedlemmarna om att en förrättning är den enda utvägen.

Att vägarna ska rustas upp anser även vi inom Sverigedemokraterna. Men varför behöver dom rustas upp? Jo, för att styret inte har underhållit vägarna från början. Med andra ord  är det kommunen som ökat underhållsskulden och kostnaderna angående dessa vägar genom åren.

LÄS OCKSÅ: S, C och M– Att lämna vägar skapar utrymme för vård skola och omsorg

Annons

Annons

Omställningskostnaden för allt detta  kommer att ta  många år att hämta igen, både för kommunen och enskilda fastighetsägare. Det intressanta är att ni inte nämner några siffror som visar på besparingen som blir för kommunmedlemmarna?

Ni skriver att det inte är någon slump att de flesta andra kommuner lämnar ifrån sig vägarna. Ni nämner aldrig att det finns kommuner som gör tvärtom och tar över skötseln av vägarna, till exempel Skellefteå och Orsa.

Ni skriver att en paus av vägåterlämnandet inte löser några problem. Självklart så ska man bereda ärendet under den pausen med att ta fram korrekta siffror som är dagsaktuella samt utreda om det finns andra alternativ.

Enligt beslutet som är fattat löpte tiden för återlämnandet ut den 1 oktober 2022 för att enligt beslutet skulle alla vägar vara återlämnade fram till dess. Detta har inte skett, det finns heller inget politiskt fattat beslut om att gå vidare i ärendet.

LÄS OCKSÅ: SD – Vägöverlämnandet blir dyrare än beräknat

Det är inte ansvarstagande mot kommunmedlemmarna att låta dem ta hela förrättningskostnaden.

Styret menar att skattemedel inte ska gå till fritidshusägare, men är det politiskt korrekt att vi i hela Härjedalens kommun ska vara med att betala de nya reningsverken på 1,3 miljarder i västra Härjedalen som fritidshus ägarna har bidragit till? 

Oppositionen har kommit med förslag med hur man kan lösa kostnaden för snöröjningen, men styret vill inte lyssna på det örat.

Sverigedemokraterna Härjedalen
Ted Länsberg, Jan Johansson, Billy Anklew, Lukas Segolsson

(Läs tidigare debattartikel från SD och svaret från den styrande S,C och M - majoriteten på vår webb, www.tidningenharjedalen.se)

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan