Annons

Annons

Annons

krönikaHärjedalen

Mikael Andersson
Redaktionsrutan: Vi har varit lite för snälla

Text

Det här är en krönika.Analys och värderingar är skribentens egna.

Annons

Det har tryckt på bra med insändare och debattartiklar från lite olika håll den senaste tiden. Det ligger fortfarande några opublicerade som ska ut på TH. När det händer grejer i lokalsamhället som engagerar, så tenderar också antalet insändare i lokaltidningen att öka. Fler vill vara med och uttrycka sin åsikter, när det finns intressanta och känsloväckande frågor att diskutera.

Annons

Ett exempel är förbifart Sveg, där regeringen för en tid sedan gav beskedet grönt ljus till Trafikverkets vägplan – att leda E45 förbi Sveg, mellan Rengsjön och Älvros. Ett besked som väcker både glädje, bestörtning och irritation. Vilket vi speglat på nyhetsplats och som också letar sin in på vår insändarsida.

Som chefredaktör är jag glad och tacksam för alla som vill vara med och uttrycka sina åsikter på TH:s debatt- och insändarsidor. Så pass att vi häromveckan var tvungna att vika en extrasida för inkomna åsikter. Det är inte något vi kan göra varje vecka, och eftersom vi kommer ut en gång i veckan så kan det ibland bli så att det dröjer innan debattartiklar kommer in i pappret. På TH-webben försöker vi vara lite snabbare, men inte heller där går allt med raketfart, och ibland kan det dröja till publicering. Särskilt när det är extra många som vill vara med.

Annons

Jag vill understryka några saker. Som skribent är det självklart ok att önska publicering i det ena eller andra numret, men det är vi som styr när artiklarna kommer in i TH. Man har alltid rätt till replik, om man i någon roll blir utpekad i en debattartikel. Antingen direkt i anslutning till artikeln eller i ett senare skede. Vi brukar ge möjlighet till replik, replik på repliken och avslutande replik. Alla insändare kommer inte med. Det har inte att göra med att vi är emot yttrandefrihet, men som ansvarig utgivare har jag ett ansvar för allt som publiceras i TH, och måste därmed ta hänsyn bland annat till våra pressetiska regler.

Annons

Och till sist, maxlängden för en insändare är 2500 tecken. Här har vi varit alldeles för snälla på TH den sista tiden. Nu är det många som vill vara med, och de som redan är inskickade kommer vi att publicera utan några särskilda korrigeringar när det gäller längd. Men framöver är det 2500 tecken som gäller. Kort är oftast bättre när det gäller att få fram snärtiga budskap. Men inte alltid så lätt. Sa han och skrev en redaktionsruta på exakt 2500 tecken (inklusive byline och rubrik).

Mikael Andersson

Chefredaktör och ansvarig utgivare

Tidningen Härjedalen

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan