Annons

Annons

Annons

Härjedalen

Insändare
Svågerpolitik styr vem som får jobb

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Förklaringen av ordet nepotism, även svågerpolitik.

Annons

För ett antal år sen så utbildade kommunen Silviasystrar. Kostade massvis med pengar och de fick arbeta med detta i ca ett år. Kommunen erbjuder även utbildning för undersköterskor. Då studerar man 50% och arbetar 50% men de är inte alla som får detta. Oavsett om man på sin apl (praktik) blir underkänd av den undersköterska man går med så blir man godkänd i skola och får därmed arbeta som undersköterska i kommunen.

Annons

Jag som undersköterska ska alltså arbeta med en person som blivit underkänd och som jag anser inte klarar av arbetet som undersköterska. Hur många 100 000 tusen kronor kostar detta?

Själv har jag fått en utbildning av kommunen. Jag studerade 50% och fick då 50% av min lön under ett års tid. Får jag idag arbeta med det jag är utbildad till? Svaret är NEJ!

Under min studietid på ETT helt år var det ingen som frågade mig om mina studier. Ingen som som krävde ett intyg eller var intresserad av min utbildning. Jag kunde alltså ha varit hemma och hittat på att jag studerade.

Annons

Det jag vill komma till är: Härjedalens kommun går ut med varje år att vården går minus. Är detta konstigt när ni slänger ut massvis med pengar på utbildningar som ni sedan inte ens följer upp och som ni inte ens har en tydlig plan för? Att personalen blir utbildad är ju jättebra men att sedan kunna använda den kompetens som finns bland personalen är desto svårare för kommunen.

Som det ser ut här i Härjedalens kommun så får man inte arbeta med det man är utbildat till och kompetensen som många ute på ”golvet” har används aldrig. Utan man tar då in konsulter med helt annan kompetens och påstår sedan att det inte finns pengar.

Cheferna bestämmer helt och fullt utan att ens följa policy för rekrytering av personal. De tar de som de själva tycker om och har man varit lite för frågade, lite för jobbig i något sammanhang så blir man direkt bortvald. Kränkande tycker jag. Man får inte ifrågasätta för då blir man utan arbete.

Annons

Jag skulle gärna vilja att kommunen redovisar budget för utbildningar och sedan redovisar hur en planför framtiden på området.

Till politikerna så önskar jag att ni kräver otroligt mycket mera från socialchefen. Vi på golvet vet så otroligt mycket mera vad som händer innanför ”väggarna”. Många är rädda för att prata offentligt eftersom detta kan bidra till att man blir utan arbete men hur ska vi få vår röst hörd? Eller är detta någon slags sekt i Härjedalens kommun? Svågerpolitik och en tyst medarbetare – då är man den som får arbeta.

Tack för ordet!

Theres

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan