Annons

Annons

Annons

Demensvården i Härjedalen

Insändare
Det gör mig ont hur ni behandlar era äldre

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Jag har den senaste tiden följt alla turer om särskilda boenden i Härjedalens kommun. Har lång erfarenhet av demensvård, vilket gör att jag blir mycket förundrad på hur en äldre man blivit behandlad. Att först beviljas särskilt boende i Hede för att flyttas till vanligt äldreboende och sen slussas vidare till Sveg. Varför beviljas plats på ett särskilt boende, som troligtvis redan var bestämt att avvecklas?

Annons

Annons

Naturligtvis blir det förvirrande för en dement människa att flyttas runt och mötas av många olika personal, när kontinuitet är så viktigt. Som jag förstått så finns det 3 demensboenden kvar i kommunen, 2 i Sveg och 1 i Ytterhogdal. I och med nedläggningen av särskilda boenden blir det en minskning med 12 platser i Hede och Funäsdalen och kommunen gör en liten besparning på bekostnad av gamla, sjuka människor. Eller är det en omfördelning av resurser från övriga orter i kommunen till Sveg?

Vemdalen, Lillhärdal, Funäsdalen och nu Hede har drabbats av nedläggningar inom äldreomsorgen under åren. Hur tänker man då? Ska bara en ort i kommunen gynnas?

Det gör mig ont att se hur människor som byggt upp samhället, jobbat och betalat skatt, behandlas när de blir gamla . Värna om hela er fina kommun, så människor vill flytta dit, arbeta och våga åldras där.

Ulla

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan