Annons

Annons

Annons

Funäsdalen

Insändare
Regionen kastade ut oss i vinternatten

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Annons

Vi är en familj på två vuxna och två barn från Kungsbacka som åkte på skidsemester i Tänndalen. Annie, 11 år, bröt handleden sista dagen i backen. Efter besök hos läkare i Funäsdalen fick hon och mamma Therese sjuktransport 23 mil till Östersunds sjukhus. Klockan 21.30 kom de fram till akuten. Kl 03.00 var operationen klar.

Annie var då medtagen av mediciner och illamående av både lustgas och smärta så hon får lyftas över till rullstol där hon gång på gång somnar. Vid detta tillfälle tycker Region Jämtland Härjedalen att mamma och dotter ska ta sig hem eller ta sig tillbaka till Tänndalen och klara sig på egen hand. Jag (pappan) befann mig i Tänndalen med vår 8-åriga son och kunde givetvis inte köra 23 + 23 mil mitt i natten med honom. Både jag och min fru försökte ordna med sjuktransport tillbaka men blev nekade detta.

Annons

Annons

När vi ber Regionens personal om ett övernattningsrum att sova i de resterande timmarna av natten blir svaret ”det får ni ordna själva”. Handläggaren på Regionens Reseservice föreslog kollektivtrafik från Östersund till Tänndalen. Bra idé om det inte var så att nästa buss gick först 28 timmar senare. Vi lyckas själva ordna så vi får det sista lediga hotellrummet i Östersund och klockan 04.00 kommer den nyopererade dottern i säng.

Det är beklagligt hur Regionen kan hantera barn som fått akut sjukvård, att det finns regelverk som säger att man får klara sig själv. Region Jämtland Härjedalen kastade ut oss och lämnade oss i vinternatten.

/Christoffer

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan