Annons

Annons

Annons

krönikaVägöverlämningen i Härjedalen

Mikael Andersson
Redaktionsrutan: Mycket vägar blir det

Det här är en krönika.Analys och värderingar är skribentens egna.

Bild: Johannes Berndalen

Annons

Vägöverlämning är kanske inte världen sexigaste ord, men att det är ett ord som väcker en del känslor, så mycket har vi förstått på TH.

Kommunen är ju inne i sitt projekt med att lämna ifrån sig skötseln av privata vägar till de fastighetsägare som bor längs vägarna. Det här är något vi bevakat och skrivit om i åtminstone ett par års tid. Beslutet omgicks av en hel del debatt när det fattades av kommunfullmäktige och det fanns röster både för och emot. Sedan har det varit ganska tyst ett tag.

Annons

Privat väg i Västanå som kommunen skött men som nu ska tas över av fastighetsägarna.

Ärligt talat så är vi i media inte jättebra på att hålla i saker. Det gäller inte bara TH utan är nog snarare en del av den så kallade medielogiken. En nyhet kan vara nog så viktig och kännas relevant att rapportera om vid ett tillfälle, men halkar sedan in i bakgrunden när andra nyheter pockar på och kräver sin bevakning.

Annons

Och så plötsligt, när det kommer rapporter om hur människor faktiskt påverkas av vägöverlämningen, då blir det ett aktuellt ämne igen och letar sig in i spalterna.

För en nyhetstidning som TH finns det massor att skriva om, hela tiden. Det gäller att försöka prioritera bland ämnena och hur de går till är ingen exakt vetenskap. Just nu känns det dock helt rätt att lyfta upp vägöverlämningsprojektet igen.

Bild: Johannes Berndalen

Huruvida det var ett klokt eller oklokt politiskt beslut från början, det tänker jag inte ge mig in på. Det var i varje fall ett beslut som fattades av en politisk majoritet. En majoritet behöver ju inte alltid ha "rätt" i allas ögon, men de demokratiska spelregler vi har förutsätter att någon bestämmer. I det här fallet en politisk koalition som har en majoritet av medborgarna bakom sig.

Annons

Vem som bestämmer spelar nu ingen roll för vår uppgift, som bland annat är att spegla, granska och rapportera om hur medborgarna påverkas av olika beslut som tas i samhället. Och där finns det alldeles säkert mer att skriva om när det gäller vägarna i Härjedalen.

Med önskan om en fin påskhelg!

Mikael Andersson
chefredaktör, ansvarig utgivare
Tidningen Härjedalen

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan