Annons

Annons

Annons

krönikaHärjedalen

Mikael Andersson
Ja TH är lite publikfriande – ibland

Text

Det här är en krönika.Analys och värderingar är skribentens egna.

Bild: Sanna Rapp Kellheim Idefix Birgitta Rapp Ser plötsligt en ekorre på vårpromenaden! Bild uppladdad: 2023-03-12 22:01:48 Formulär: Årets vårvovve! Taggar: nuiosteraker.se,vårvovven

Annons

Varför måste en tidning ha läsare? Räcker det inte med att bara skicka ut nyheterna i luften och hoppas att någon fångar upp dem?

Jag är den förste att lyfta nyheterna som det allra viktigaste i Tidningen Härjedalens verksamhet. Vi är en nyhetstidning, vårt fokus är nyheter om, av och för Härjedalen och det är nyheter våra läsare kan och ska förvänta sig när de loggar in på vår sajt, ser någon av våra statusuppdateringar på sociala medier, eller plockar upp en papperstidning.

Annons

Annons

Nyheter är Tidningen Härjedalens DNA. De rinner i TH:s blod, tårar, svett och arbete. Nyheter.

Vad som är en nyhet kan alltid diskuteras, men det är i alla fall något den här tidningen och dess medarbetare har arbetat med sammanhängande i mer än 80 år. Jag vill inte förhäva mig, men nyhetsjournalistik bygger på kunskap, erfarenhet, tradition och sammanhang. Det är i sig inget nytt, men ni, TH:s läsare, kan lita på att de nyheter som finns i vår produktion inte är något som bara plockats ur luften, vidarebefodrats från någon facebooksida, eller är något som bara någon tycker. Vi pratar med människor, vi gör research, vi diskuterar, vi väger information, vi gör ett arbete för att kunna ge er så bra nyhetsjournalistik som vi kan.

Allt kan göras bättre, så är det. Inget snack om det. Och visst är vi lite publikfriande också. En omröstning om årets Vårvovve, ett besök av Kronprinsessan och en dikt om sakernas tillstånd i Härjedalen – kanske är det inte alltid världens viktigaste nyheter som vi presenterar i TH. Men en lokal tidning behöver mixen av högt och lågt. Vi behöver alla läsare, även de som är mer intresserade av fina hundar än vad politikerna diskuterade på senaste kommunfullmäktige. För utan er läsare så överlever inte tidningen.

Så enkelt är det.

Annons

Så engagera er nu och rösta på årets Vårvovve. Se till att ni loggar in på vår sajt om ni är prenumeranter och inte redan gjort det, eller ta en prenumeration på tidningen. Kom in på redaktionen i Sveg så hjälper vi er, eller slå en signal.

TH finns till för Härjedalen.

Mikael Andersson
Chefredaktör och ansvarig utgivare
Tidningen Härjedalen

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan