Annons

Annons

Annons

Jämtlands län

Läsartext
Härdalspar gjorde succé i Kövra

Detta är en läsartext.

Ingrid Persson, mångkulturell underhållare har en devis, ”Lev väl och sjung en stump varje dag”. Tillsammans med sambon Torbjörn Nygren intog de estraden i Kövra i lördags. Ett musikinslag som verkligen lyfte när föreningen Glamusikalliansen hade kallat till årsmöte och ett trettiotal trogna medlemmar mötte upp i den ljusa vårvinterdagen.

Annons

Ingrid, Per och Torbjörn här på den trånga estraden på ”Glamusikkaféet i Kövra. Foto: Åke Bengtzon

Annons

Ingrid som föddes i lilla byn Stensån i Ytterhogdal är egentligen en ”hälsingestinta”, då landskapet är Hälsingland men kommunen är Härjedalen i Jämtlands län. Hon har i sitt rika kulturella leverne uttryckt sina känslor i att skriva, teckna, sy och måla.

I denna sin allsidiga profession har läraryrket varit grunden i hennes tillvaro. Nu som pensionär har en ny dimension inom textskrivandet uppenbarats sig. Otroligt duktig och uppfinningsrik är hon på att förmedla känslor, bland annat från sin egen vardag. Detta parat till hennes vackra sångstämma och med dragspelsackompanjemang från Torbjörn, blir slutprodukten någonting som gör att visgenren trots allt synes ha sitt berättigande.

Efter årsmötesförhandlingarna, som leddes av Per Söderberg, framträdde duon med en rad nyskrivna sånger till åhörarnas stora förtjusning.

Åke Bengtzon

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan