Annons

Annons

Annons

Funäsdalen

Hemliga ingrediensen i kocktävling – 17-årig biff från Ljusnedal

En hemlig ingrediens från Härjedalen finns med i matkorgen när unga kockelever idag (onsdag) tävlar om titeln Årets kock-elev. Det är föreningen Härjedalsmat som sett till att få med en råvara från Härjedalen och den hemliga ingrediensen kommer från Ljusnedal.

– En välsmakande och väl marmorerad köttbit som hängt i flera månader, det är vad de får att jobba med, säger Stefan Dahlsten, köttbonde i Ljusnedal.

Text

Kor från Ljusnedal

Bild: Johannes Berndalen

Annons

Köttbitar från 17-åriga anguskor är inte så lätta att få tag på. Men Stefan Dahlsten, köttbonde i Ljusnedal, har tillsammans med Emil Bertilsson på Skoogs krog ordnat fram ryggbiff från Härjedalen till tävlingen Årets kock-elev.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan