Annons

Annons

Annons

Härjedalen

Läsartext
Lyckad utbildningsdag med hjärtstartare i Huskölen

Detta är en läsartext.

Tisdagen den 9 maj genomfördes en lyckad utbildningsdag i HLR, hjärtlungräddning, och instruktioner om hur att hantera en hjärtstartare.

Kerstin Karlsson, kassör och instruktör i Riksförbundet HjärtLung Härjedalen, överlämnade hjärtstartaren till Håkan Andersson, ordförande i Byalaget Huskölen-Kvarnstrand. Till vänster instruktören Alice Lundin. Foto: Mats Haldosén

Annons

Strålande bra uppslutning av Byalaget Huskölen-Kvarnstrand som utbildades i grupper av 8 medlemmar vardera, en förmiddagsgrupp och en eftermiddagsgrupp, som fick värdefull utbildning av instruktörerna Kerstin Karlsson och Alice Lundin, från Riksförbundet HjärtLung Härjedalen.

Annons

Här får Roland Wästholt från byalaget instruktion i hjärtlung-räddning och kunskaper i hur att hantera en hjärtstartare. Från vänster: Mats Turdell, instruktören Alica Lundin och Elisabeth Halvarsson. Foto: Mats Haldosén

En hjärtstartare överlämnades från föreningen med tillhörande värmeskåp, som gör att hjärtstartaren är tillgänglig även vintertid, placerad under tak vid ingången till gamla skolan i Huskölen.

Nu registrerad som sig bör i hjärtstartarregistret som är kopplad till SOS-alarm.

Under sommarsäsongen passerar många trafikanter, såväl semesterfirare som många motorcyklister, vägen från Sännastoppet (E45:an) via Huskölen, vidare till Kårböle, som är populär att fara fram på vackert belägen nära Ljusnans stränder.

Mats Haldosén

Ordförande HjärtLung Härjedalen

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan