Annons

Annons

Annons

Ridsport

Läsartext
Dressyrtävling i Sveg

Första lördagen i maj anordnade Svegs Ryttarförening en inbjudningstävling i Dressyr.

Tävlingen hölls utomhus på Sandbackens fina ridbana i Nilsvallen utanför Sveg.

Detta är en läsartext.

Annons

Evenemanget äventyrades av att banan fortfarande låg under ett avsevärt snötäcke i början av tävlingsveckan. Men tack vare kraftfulla insatser av frivilliga medlemmar lyckades föreningen till slut få ordning på banan igen. När hästar och ryttare anlände till tävlingen, var banan i toppskick och Svegs Ryttarförening kunde stolt inviga sitt splitter nya dressyrstaket.

Annons

Domaren och överdomaren kom från Alsen respektive Bollnäs. Ekipagen kom från Östersund, Älvdalen och Bruksvallarna, men flertalet ryttare var hemmahörande  Sveg.

Annons

Tävlingen genomfördes i två klasser - Lätt C:1 vanns av Mira Hovsgård på hästen King Arthur som tävlade för Östersund-Frösö Ridklubb.

Klassen Lätt B:3 vanns av Anneli Lennartsson på hästen Niagaras Hope, Anneli bor i Bruksvallarna och tävlar för Svegs Ryttarförening.

Tvåa kom Christina Bäcke  på hästen Eowyn, Christina bor i Älvdalen men även hon tävlar för Svegs Ryttarförening.

Vädret var utmärkt och publiken hade tillgång till både lunch och ett dignade fikabord där medlemmarna stått för allt hembakat.

Nästa stora evenemang för Svegs Ryttarförening blir en hopptävling som arrangeras i augusti.

Kerstin Yman

Segraren i klass Lätt B:3 till vänster: Anneli Lennartsson med Niagaras Hope. På andra plats kom Christina Bäcke med Eowyn. Bägge ekipagen tävlar för Svegs Ryttarförening.

Segrare i klass Lätt C:! blev Mira Hovsgård med King Arthur som tävlar för Östersund-Frösö Ridklubb. Prisutdelare och domare: Solbritt Åhman.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan