Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

110 miljoner till drabbade skogsägare efter sommarens bränder

 
Skogsbränderna i Jämtland och Härjedalen sommaren 2018
Visa alla artiklar

Regeringen har tillsatt 110 miljoner kronor till skogsägare som drabbats av de svåra bränderna i somras. Det är Skogsstyrelsen som ska betala ut dem.

I ett pressmeddelande säger landsbygdsminister Sven-Erik Bucht att det varit en tuff sommar för drabbade skogsägare. Ibland gäller det skog som brukats i generationer.

– Det är därför viktigt att samhället går in och stöttar i denna exceptionella situation, säger landsbygdsminister Sven-Erik Bucht i pressmeddelandet.

Skogsstyrelsen har fått uppdrag att både kartlägga förlusterna och utreda, tillsammans med myndigheter och skogsnäringen, vilka stödmottagarna är och vilka områden som kan få stöd.

Tidigare har regeringen bland annat gett MSB möjligheten att ersätta kommunerna för kostnaderna för släckningarna. Det kan handla om 300 miljoner kronor.