Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

8 till sjukhus efter halkolycka på E45 – barn allvarligt skadat

/

Det pågick ett stort räddningspådrag på E45 mellan Åsarna och Rätan i Bergs kommun på tisdagsmorgonen efter att en minibuss kört av vägen.

Annons

Uppdaterat 21.15: 2-åringen har livshotande skador.

Olyckan skedde i korsningen till Sandnäset strax efter klockan 8 på tisdagsmorgonen och när räddningstjänsten kom till platsen visade det sig att olyckan var värre än vad det första larmet hade gett sken av.

– Minibussen har voltat flera varv och det fanns åtta personer i den. Sju av dem är skadade, varav ett litet barn som är allvarligt skadat, säger räddningstjänstens inre befäl Sven-Erik Svensson, som gör bedömningen att samtliga som färdades i bilen kommer att behöva ambulanstransport.

– Det är otroligt halt längs vägsträckan där olyckan skedde, tillägger han.

Enligt TT var det ingen av de olycksdrabbade som larmade SOS utan en polispatrull som hittade minibussen i diket när den råkade passerade platsen.

Kort därefter var räddningstjänsterna från Rätan och Åsarna är på plats tillsammans med helikopter, fler än sex ambulanser och ett yttre befäl från Östersund som leder insatsen.

Uppdatering 10.00: Enligt ett pressmeddelande som Region Jämtland Härjedalen skickade ut strax för klockan 10 så har transporterna från olycksplatsen till sjukhus nu påbörjats.

En person transporteras till Uppsala, en till Sundsvall och övriga fem skadas till Östersunds sjukhus och i Östersund har man förstärkt sin bemanning på akuten för att kunna ta hand om samtliga skadade.

Uppdatering 12.00: Enligt ny information från Regionen är alla som färdades i olycksbussen asylsökande.

Fem män och en kvinna, alla i åldrarna 30-40, transporterades in till Östersunds sjukhus och ingen av dessa har ådragit sig några allvarliga skador.

En kvinna i samma ålder flygs till Sundsvalls sjukhus med oklart skadeläge medan det lilla barnet, som ådrog sig allvarliga skallskador i olyckan, har flugits ner till Uppsala universitetssjukhus.

SE OCKSÅ: Så hanterade sjukvården den stora olyckan