Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åklagaren vill ta med nya bevis i Vargmålet

På måndag börjar rättegången i Svea hovrätt angående det så kallade Lillhärdalsfallet. I sista stund har miljöåklagare Åse Shoultz lagt fram nya bevis; 19 sms och kontakt med åtelkameror.

Ett sms från en av de åtalade till hans flickvän anser Åse Schoultz är det mest graverande av de nya bevisen som lagts fram.

"Ute och jagar varg :) nej men ja", står det i meddelandet.

– Det är sorgligt att det här kommer så sent men jag presenterade det så fort jag fick kännedom om det, säger Åse Schoultz.

Det var när hon bad om presentation av teletrafiken att använda under rättegången som en analytiker hittade 19 nya sms.

– Det är väldigt intressanta sms som jag inte kände till tidigare. Jag skrev direkt till domstolen – det här var i måndags – och talade om att jag skulle åberopa den nya bevisningen, säger Åse Schoultz.

Hon bedömer att materialet är relevant och inte omfattande och att domstolen därför kommer att ta med det. På advokaternas kritik om att den nya bevisningen lämnades in sent – den nådde advokaterna under onsdagseftermiddagen – svarar Åse Schoultz:

– Det här är som filmen Jägarna. Jag är övertygad om att det har varit en organiserad vargjakt och det som nu har kommit fram visar ännu mer att det är organiserat och planerat.

Bland de nya bevisen finns även en beskrivning av hur en av de åtalade har läst av åtelkameror i området.