Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alliansen om investering på flygplatsen i Sveg

Alliansen i Sveg hade ett annat förslag när kommunfullmäktige i Härjedalen beslutade investera nio miljoner på Härjedalen Sveg Airport den 26 november. Här skriver fyra företrädare för C och M vad de tycker om framtiden för flygplatsen i Härjedalen.

Annons

Under kommunfullmäktiges sammanträde den 26 november 2014 beslutades att investera nio miljoner kronor på Härjedalen Sveg Airport. Alliansen föreslog att skjuta på investeringarna i väntan på att den utredning som gjorts av Ramböll ska färdigställas. Vi har även poängterat att det var olyckligt att inte Härjedalens kommun deltog i utredningen eftersom det handlar om en viktig del i vår infrastruktur.

Vi hade ett annat yrkande. När vi inväntar utredningen och därmed skjuter på investeringarna kan vi istället genomföra det planförslag som tagits fram för Svegs centrum/korsningen E45-Rv84 för att få en drägligare trafiksituation i Sveg.

I framtiden bör Härjedalens kommun delta i en utredning om flygets framtid. Oavsett om flygplatsen kommer ligga i Sveg eller på Hedlanda borde kommunen vara intresserad i vad som får bäst genomslag. Den handlar ju faktiskt om en viktig infrastruktursatsning, hur fler resenärer kan komma till vår kommun och vad som gynnar hela Härjedalen bäst.

Vi är övertygade om att hela kommunen måste leva och tillåtas växa. För att få till en så bra situation som möjligt måste näring och kommun samarbeta och se till allas bästa.

Hittills är det näringen som tagit det initiativet.

Victor Ericsson (M)

Anita Thuresson (M)

Anders Häggkvist (C)

Annika Myhr (C)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel
Annons