Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Besöksnäringen avgörande för Vemdalen och Funäsfjällen

75 procent av all omsättning oavsett bransch inom destinationerna Vemdalen och Funäsfjällen härrör till besöksnäringen. Det visar utredningen ”Spridningseffekter i Turismnäringen” (SPRIT).

Annons

– Utredningen ger bra stöd för kommunens arbete med att skapa bra förutsättningar för den fortsatta utvecklingen. Den pekar också på vikten av att redan i planeringsarbetet väga in den stora betydelsen av en näring, säger Therese Kärngard, kommunstyrelsens ordförande (S) i Bergs kommun i ett pressmeddelande.

SPRIT-utredningen visar att besöksnäringen är en förutsättning för ett fungerande samhälle med både privat och offentlig service, infrastruktur och kommunikationer i Vemdalen och Funäsfjällen. Detta bekräftas även av företagen som graderar besöksnäringens betydelse som stor till helt avgörande till närmare 9 av 10 på en 10-gradig skala.

SPRIT-utredningen är genomförd av Lars Häreblad på Nordanalys i samarbete mellan Härjedalens och Bergs kommuner, Region Jämtland Härjedalen, Jämtland Härjedalen Turism och de berörda destinationerna via respektive destinationsbolag.

Genrebild Funäsfjällen.Bild: Jan Andersson

Annons