Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fjällälskare ny vd i Lofsdalen

– Jag blev förälskad i fjällen.
Maria Hasselgren hade bara tänkt tillbringa en kort tid i Åre men fastnade för fjällvärlden. Det var 2009.
För några veckor sedan började hon som vd för Destination Lofsdalen.

Annons

– Om tio år? Då tror jag Lofsdalen fortfarande är den lilla och gemytliga skidort som det är samt att vi förhoppningsvis har fått flera människor att hitta hit.

Maria Hasselgren växte upp i Stockholm men valde Jämtland och Härjedalen, från början för fjällens skull.

Orden kommer från Maria Hasselgren, ny vd för Destination Lofsdalen sedan några veckor tillbaka. Efter fjälledarutbildning i Åre 2009 blev det jobb på Svenska turistföreningen i samma kommun, därefter bland annat på Skistar i Vemdalen där hon jobbade med marknadsföring och webb. För att nu landa i Lofsdalen.

– Jag gillar utmaningar, det lockar mig med det här jobbet. Genom åren har jag fått en chans att känna efter vad som driver mig. Och det är att få dela med mig av mina smultronställen till andra. Jag brinner verkligen för friluftsliv och älskar fjällen! säger Maria Hasselgren med eftertryck.

I grunden är hon personalvetare och jobbad flera år med personalekonomiska frågor i Stockholm innan flytten gick till Jämtland och sedan Härjedalen. Visst hade hon varit i Lofsdalen tidigare men det var först på anställningsintervjun som hon fick upp ögonen för möjligheterna i området.

– Jag togs med storm kan man säga när jag visades runt då jag var här på intervju. Allt är så lättillgängligt, det är en perfekt kombination av vildmark, orörd natur och en väldigt bra skidanläggning och bikepark. Kombinationen av bra grejer gör att man kan få till en riktigt fin semesterupplevelse i Lofsdalen, säger den nya vd:n.

Annons