Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Första serveringen av kommunens kor

För första gången sedan Härjedalenskommun beslutade att föda upp egna kor så serverades nu köttet i skolor, förskolor, servicehem och i matlådorna på torsdagen.

Annons

Otto Berglund.

En Härjedalskalops på eget nötkött och morötter med inlagda rödbetor och kokt potatis, så löd menyn.

Korna har skötts av Folke Bäck i Hedeviken, samt styckats av Kent Forslings företag Hede kött och Chark.

– Jag har fått flera mail där folk ger positiv feedback och berömmer köttet och det är ju roligt, säger Folke Bäck.

Barnen var nöjda med skolmaten. På vänster sida ombordet, Sihama Mohammed, Eddie Nermoen och Albin Karlsson. Mittemot Ella Theodorsson och William Anklew Lysell.

På lågstadiet i Lillhärdal åt eleverna precis som vilken annan dag som helst.

– Det smakar som det ska, säger sjuåriga Otto Berglund.

William Anklew Lysell påstod att köttet smakade aningen saftigare.

Ingela Jäderberg säger att konsten till god mat är att tillreda den med kärlek.

På Mobacka Servicehem i Lillhärdal hade köksorna Ingela Jäderberg och Ann Mari Åslund också gjort kalops.

– Vi fick göra bitarna lite mindre så att de äldre lättare ska kunna tugga, sen var det bara att låta det puttra i ett par timmar. Vi tycker att det smakar riktigt gott, säger Ingela Jäderberg som har jobbat som köksa i snart trettio år.

Mer läsning

Annons