Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stödboende i Sveg flyttar till elevhemmet efter arbetsmiljöbrister

Förra veckan berättade vi att två privata hyresgäster skulle flytta in i en av de två villor Härjegårdar byggde som elevhem tidigare i år. Det är två från ett stödboende i Sveg som tvingats stänga efter brister i arbetsmiljön och planen är att de ska bo kvar där så länge det fungerar bra.

Annons

Läs mer: Trögt med inflyttning i Härjegårdars nyinvesteringar

Elevboenden i Sveg som inte kommer användas som elevboenden

– Om allt fungerar bra och de trivs kan det bli en permanent lösning, meddelar Stig Holm som är vd på Härjegårdar.

Stig Holm är noga med att poängtera att det inte bli fråga om en verksamhet eller institution utan två privatpersoner som hyr bostäderna. Att dessa är under konstant omvårdnad av assistenter är inget som påverkar detta.

– Assisterna kommer som gäster, de kommer ju inte bo där på det sättet. Tidigare var det mer som ett hem men nu blir det privata bostäder, menar Stig Holm.

Justin Cruseman, tillförordnad chef på socialtjänsten, bekräftar att de boende ska flytta och att det inte kommer fungera som en verksamhet fortsättningsvis.

– Det var fel när det blev så och när de nu får mer självständiga boenden blir det en naturlig utveckling för deras självständighet, menar Cruseman.

Den andra elevhemsvillan kommer också hyras ut framöver men inte heller denna som elevboende. Hit kommer istället personal på kommunen att flytta. Även detta är en långsiktig lösning och inget man gör för att tillfälligt fylla vakanserna som skolelevernas ointresse för boendet skapat.

– Skulle det bli ett intresse bland eleverna kan vi nog snabbt bygga nya hus för dem, säger Stig Holm.

Är allt klart med bygglov och liknande för det?

– Nej, men det ordnar vi snabbt. Det är ju markförberett och klart så det går nog fort.

Annons