Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Charlie Bryan kom från ingenstans och blev matchens lirare – nu får han försöka slå sig in i ÖFK:s trupp

/
  • Tack för god match, säger Djurgårdens storfräsare Kevin Walker till ÖFK:s och Ytterhogdals målvakt Charlie Bryan, som storspelade när han fick chansen mot Djurgården. Nu får Bryan fortsätta träna med ÖFK.
  • Michael Omoh snurrade en stund på vänsterkanten när han kom in i andra halvlek, men något konkret i form av målchans ville det inte bli tal om.
  • James Risborough inlånad från Ytterhogdal, höll så när på att spräcka Djurgårdens nolla när ÖFK mötte sin allsvenska kollega i Norrtälje. Målvakten Kenneth Höie kunde dock lägga beslag på bollen.
  • Charlie Bryan får priset som matchens lirare efter mötet med Djurgården. och på kuppen spelade han till sig en möjlighet för fortsättning med ÖFK. Nu får han träna med truppen och försöka slå sig in i laget.
  • Bobo Sollander spelade hela matchen i backlinjen, var lagkapten och skötte sig bra i vänskapsmötet med Djurgården.

En målvakt av klass presenterade sig från ingenstans när ÖFK mötte Djurgården. Charlie Bryan fick högst överraskande hoppa in i ÖFK:s mål och utsågs till matchens lirare när Djurgården vann knappt med 1-0, (0-0).

Annons

Charlie Bryan spelar i vardagslag med Ytterhogdal. Nu fick han och ytterligare fyra lagkamrater sensationellt lånas in till ÖFK och spela från start. Många ÖFK:are behövde vila. Rosenborgsmatchen satt i benen. Det var huvudskälet till varför ett högst reservbetonat lag intog Norrtälje IP för att möta allsvenska kollegan Djurgården.

Matchen minut för minut: Liverapport: ÖFK stötte på tufft motstånd i drabbningen med Djurgården – följ matchen minut för minut

Lite kändes det som en chansning, för hur skulle fyra div lll-spelare från Härjedalen kunna mäta sig med stora starka Djurgården?

– De gjorde det riktigt bra. Målvakten var fantastisk och utespelarna skötte sig utmärkt, var Graham Potters betyg till det inlånade gänget.

Nu vann visserligen Djurgården matchen med 1-0 efter straffmål av Kevin Walker i andra halvlek. Men vi hade förväntat oss ännu mer av Djurgården, för de hade ett på papperet mycket starkare lag på banan än Östersund.

– Men det har vi kunnat se flera gånger de senaste dagarna, (EM vår anm.) hur det kan gå mellan lag som teoretiskt sägs vara bättre än sin motståndare, men där det bättre laget ändå förlorar. Nu torskade vi, men jag är nöjd med vad det här laget presterade. Och bäst, peppar peppar, är att ingen skadade sig. Nu blickar vi bara framåt, sa ÖFK:s manager, nöjd med tillvaron där han satt och myste i kvällssolen.

Vi säger det direkt: Det här var en typisk sommarfotbollsmatch: Lågt tempo, inte så tuffa närkamper och avsaknad av intensitet. I andra halvlek skapade Djurgården i kraft av sin större tyngd, ett koppel chanser, men det var då Charlie Bryan presenterade sig.

Han svarade för många svettiga räddningar och fick efteråt priset som matchens lirare tillsammans med Djurgårdens Kevin Walker.

– Jag fick reda på det här i lördags. Att jag skulle få spela mot Djurgården. Först kändes det overkligt, men det var givetvis en stor utmaning och möjlighet för mig. Det var inte heller så svårt som man kanske skulle kunna tro. Bara att försöka spela som vanligt, sa en glad 20-årig engelsman som nu gör sin tredje säsong i Ytterhogdal, men som gärna vill uppåt i karriären.

Och nu bönhörs han efter sin fina insats mot Djurgården. Graham Potter plockar in honom i ÖFK och låter Bryan få träna med Aly Keita, målvaktstränare Linus Eriksson och den fortfarande skadade Haraldur Björnsson.

– Vi hade bestämt det redan före kvällens match, men visst är det en möjlighet för honom. Kan vi ha Charlie Bryan som en sorts back up till att börja med, är det nog inte så dumt, menar Potter.

Från Ljungskile kom forwarden Admir Bajrovic och provspelade för ÖFK. Det gick så där. Visst hade han någon halvchans i första halvlek, men det var aldrig riktigt nära. Däremot skötte sig de båda Ytterhogdalsspelarna Jordan Pearce och James Risborough till full belåtenhet på sina vänsterpositioner i backlinje och på mittfält.

I övrigt kan vi väl lägga den här vänskapsmatchen till handlingarna och börja blicka framåt mot nästa, när ÖFK möter Giffarna Sundsvall i Sveg. Då lär det bli ett helt annat gäng som spelar än denna kväll, genrep som det blir inför den allsvenska omstarten.

LÄS MER:

ÖFK blandar truppen med spelare från Ytterhogdal mot Djurgården – testar tänkbart nyförvärv

Djurgårdens supportrar storsatsar mot Östersund – tåget redan fullbokat

ÖFK bjuder in till galakväll

Annons