Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förre ÖFK-spelaren spräckte nollan på Oscar Jonsson i allsvenska debuten

Oscar Jonsson var 15 sekunder ifrån att hålla nollan i sin första halvlek någonsin i allsvenskat spel. Då klev en tidigare ÖFK-spelare fram och såg till att den 19-årige målvakten från Vemdalen fick vittja nätet för första gången.
– Jag känner mig hyfsat nöjd med min insats förutom vissa ingripanden. Jag hade kanske kunnat gjort det bättre vid målen, säger Jonsson efter 0–2 i den allsvenska debuten.

Annons

Läs också: Vemdalskillen Oscar Jonsson gör allsvensk debut – startar för Djurgården i kväll

Oscar Jonsson.

Daryl Smylie nådde högst på ett inlägg i slutet av den första halvleken och gav Jönköpings Södra ledningen mot Djurgården på bortaplan.

J-Södra vann till slut matchen med 2–0 efter att Smylie spelat fram Dzenis Kozica, som satte bollen bakom Jonsson. Gästande Jönköping säkrade i och med segern nytt kontrakt till nästa års allsvenska.

Efter matchen var 19-årige Jonsson besviken över resultatet, men inte allt för missnöjd med sin egen insats.

– Det jag har krigat för, oerhört tråkigt att det blir förlust, säger Jonsson till Fotbollskanalen efter matchen.

Under söndagen meddelade målvaktsveteranen Kenneth Höie att han avslutar sin spelarkarriär efter denna säsong, vilket kan ha spelat in i DIF-tränaren Mark Dempseys beslut att låta Jonsson starta i måndagens match.

– Jag har inte bråttom, jag är 19 år och har en lång framtid. De kände att de vill ge mig chansen. Tränaren tycker jag sett bra ut. Det kan ju vara att de vill förbereda mg inför nästa säsong. Jag krigar på varje dag och vill komma så långt jag bara kan med Djurgården, säger Jonsson till Fotbollskanalen.

Se höjdpunkterna från matchen här:

Annons