Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fouad Bachirou om rädslan – och sparken mot förövaren: "Aldrig varit med om något liknande"

Aly Keita attackerades av en planstormare i slutminuterna mot Jönköping Södra. Nu berättar Fouad Bachirou, som försökte sparka 17-åringen, om händelsen. – Jag har aldrig varit med om något liknande så det var väldigt läskigt, säger han till Sportexpressen.

Annons

Tumult efter attacken på Aly Keita. Fouad Bachirou försöker sparka 17-åringen.

Fotbollssverige och allsvenskan skakas av en skandal. Vid ställning 1-1 mellan Jönköping Södra och Östersunds FK attackerade en maskerad person ÖFK:s målvakt Aly Keita.

Senare under natten kunde polisen bekräfta att förövaren är en 17-åring från Södertäljetrakterna och att förhör kommer hållas med honom under tisdagen.

Direkt när Aly Keita attackerades sprang lagkamraten Fouad Bachirou mot 17-åringen. ÖFK-mittfältaren försökte riva bort honom och delade även ut en spark.

– Jag var en liten bit bort när det hände och försökte skynda mig fram så fort som möjligt. Jag hade aldrig sett något liknande så jag blev orolig för Keita direkt, säger Bachirou till Sportexpressen.

– Det var bara adrenalinet som tog över. Jag blev rädd. Jag tänkte inte utan agerade bara. Jag försökte få bort honom från Keita. Det fanns inget annat i mitt huvud. Jag har aldrig varit med om något liknande så det var väldigt läskigt.

LÄS MER: Bilder, tv-klipp och intervjuer – här är allt om attackerna på ÖFK:s målvakt

Efter matchen var Fouad Bachirou, precis som resten av spelarna och ledarna i ÖFK och Jönköping Södra, uppgiven och besviken.

– Jag är väldigt besviken och chockad över det som har hänt. Och arg. Jag är inte arg på Jönköpings Södra eller någon annan – bara på den här galna människan. Det ska inte kunna hända – inte inom fotbollen eller i världen överhuvudtaget.

LÄS MER: Jönköpings Södras uttalande efter attacken: "Det är overkligt"

LÄS MER: Kindberg om attacken på Keita: "Hoppas att han inte har kniv"

LÄS MER: Ghoddos efter attacken: "Det är en tragedi"

Annons