Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jönköpings Södras uttalande efter attacken: "Det är overkligt"

Måndagskvällen på Stadsparksvallen blev en mörk dag för svensk fotboll. Jönköpings Södra beklagar och dömer ut attacken på Aly Keita. – Jag är bedrövad, säger Jönköpings Södras ordförande Sune Lantz till Sportexpressen.

Annons

Sune Lantz var ledsen och bedrövad efter matchen under måndagskvällen.

Matchen mellan Jönköpings Södra och Östersunds FK spelades aldrig klart på Stadsparksvallen i går.

Efter att en 17-åring från Södertäljetrakterna tagit sig in på planen och attackerat ÖFK:s målvakt Aly Keita togs beslutet, efter långt övervägande mellan polis, matchdelegat, domare och representanter för båda lagen, att avbryta matchen vid ställningen 1-1.

– Det är overkligt det här. Speciellt med tanke på att vi har haft två underbara matcher här under sommaren där publiken har uppträtt perfekt på. Detta har inte med fotboll att göra. Vi får se vad som framkommer under säkerhetsmötet. Sen måste vi sätta oss ner och se vad som hänt, säger en bedrövad Sune Lantz till Sportexpressen.

LÄS MER: Fouad Bachirou om rädslan – och sparken mot förövaren: "Aldrig varit med om något liknande"

J-Södras tränare Jimmy Thelin förkastade även attacken.

– Det viktigaste att Keita mår bra – det är skönt att veta att han gör det. Det är oacceptabelt att det här händer. Vi har hela andra värderingar i fotbollsklubb och det här stämmer inte alls överens med detta, säger han.

Sportexpressen: Vad vill du se för straff för individen?

– Jag kommer låta polisen och förbundet och sköta detta nu. Jag har fullt förtroende för att de sköter detta på rätt sätt.

LÄS MER: ÖFK:s säkerhetsansvarige: – Inga brister i säkerheten på arenan

LÄS MER: Ghoddos efter attacken: "Det är en tragedi"

Annons