Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Länets stora målvaktstalang om att träna med Andreas Isaksson i Djurgården

Målvaktstalangen Oscar Jonsson fick nyligen en ny träningskamrat i Djurgården som möter ÖFK i morgon. "Det trodde jag inte när jag kom att man skulle få träna med Isaksson" säger 19-åringen från Vemdalen.

Annons

Oscar Jonsson från Vemdalen tillhör Djurgårdens målvaktsuppsättning bakom Kenneth Höie och nyförvärvet Andreas Isaksson.

Härjedalingen Oscar Jonsson som tillhört Djurgårdens IF sedan 2014 är utlånad och spelar matcher med division 2-klubben Håbo men tränar samtidigt med Djurgårdens A-lag och har även figurerat vid några U21-matcher.

– Efter uppehållet nu har jag fått lira alla matcher och det har gått bra. Det är väldigt utvecklande att få köra på seniornivå. I och med att vi är nykomlingar också så får jag mycket att göra, berättar Oscar Jonsson om sin utlåning till Håbo, som har ny match på lördag eftermiddag. Ungefär samtidigt som hans egentliga arbetsgivare Djurgården spelar på Jämtkraft Arena mot Östersunds FK.

– Det är en toppenkille verkligen. Han blev som min fadder när jag först kom, och tog hand om mig, säger Oscar om ÖFK:s nye målvakt Hampus Nilsson.

Då kan det bli så att den tidigare landslagsmålvakten Andreas Isaksson gör sin första match med Djurgården på över ett decennium efter alla år ute i Europa. Isaksson, med 133 A-landskamper, som nu är träningskamrat med Oscar Jonsson.

– Det trodde jag inte när jag kom att man skulle få träna med Isaksson. Det är väldigt stort, säger Oscar som fyller 20 år i början på nästa år.

– Han snackar på mycket på träningarna och man märker på honom att han har hur mycket erfarenhet som helst. Han verkar också väldigt ödmjuk och lär gärna ut saker.

En annan målvaktskollega, Hampus Nilsson lånades i samma veva ut till just ÖFK.

– Det är en toppenkille verkligen. Han blev som min fadder när jag först kom, och tog hand om mig. Han är en sådan som bryr sig om en och ger tips. Det är också en oerhört bra målvakt, berättar Oscar.

Hampus Nilsson vaktade målet för Djurgården när ÖFK besegrades på Tele2-arena i våras (3–0). Nu är han utlånad till just ÖFK. Här i duell med Alex Dyer.

På frågan om vem som skjuter hårdast på träningarna ger Oscar även en liten hint om vem som Östersundsspelarna behöver se upp med på lördag.

– Det är oerhört bra kvalitet på samtliga. Men Magnus Eriksson som ju varit runt både i Kina och Danmark har ett otroligt bra skott.

Magnus Eriksson som var med och sköt Malmö FF till SM-guld och Champions League-gruppspel 2014 och som nu är tillbaka i svensk fotboll med Djurgården.

Djurgårdens sommarförvärv Magnus Eriksson har ett tungt skott enligt Oscar Jonsson.

Efter säsongen löper Oscar Jonssons nuvarande avtal med Djurgården ut.

– Det jag kämpar för nu är ju ett nytt kontrakt. Vi får se hur det blir. Jag siktar ju på ett a-lagskontrakt och på att ta en plats och få spela i Allsvenskan. Det är min dröm, säger Oscar Jonsson.

Annons