Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ÖFK övertygade i träningsmatchen mot GIF – 3-0 mot Sundsvall: "Ska inte dra för höga växlar"

/

Graham Potter var fåordig om ÖFK:s fina prestation i träningsmatchen mot GIF Sundsvall och vill inte dra för höga växlar på det. Men det var ett helt annat ÖFK som klev in på Svegs IP än det som mötte GIF på Norrporten i maj,

Annons

GIF Sundsvall saknade gnistan. Det saknades inställning och attityd. Och det märktes även på resultatet. Efter krossen av ÖFK hemma på Norrporten i maj, då visserligen i en tävlingsmatch, var det nog många som förväntade sig mer av GIF i träningsmatchen på Svegs IP på lördagen. Tränaren Roger Franzén var en av dem.

– Vi förlorar mot ett för dagen bättre lag. Jag tycker inte alls vi kommer upp i den nivå vi kan kräva av laget. Inställningsmässigt är det inte hundraprocentigt och då blir prestationen lidande tycker jag, säger Franzén och fortsätter:

Men han menar att han inte vill ta ifrån ÖFK den insats de stod för samtidigt som Sundsvall hade uppenbara problem. Det fanns svårigheter i varje lagdel och de hade svårt att över huvud taget få bollen i spel, än mer så att få den in i boxen och målet. Samtidigt spelade ÖFK den typ av fotboll som de gör när de spelar bra: lugnt, kontrollerat och offensivt. Andrew Stadler satte två strutar, Alhaji Gero en (hans andra under uppehållet).

– Det var bra träning för oss. Vi fick ut mycket folk på planen och det var vår stil i både form och attityd. Det var en svår yta att spela på, på grund av regnet, men överlag spelade vi bra, säger Graham Potter och fortsätter:

– Vi var målfarliga och passningsspelet var bra. Men vi ska inte dra för höga växlar på en träningsmatch, det är ett träningspass för att förbereda oss för Jönköping.

Trots att det borde vara en liten revansch att vinna med 3-0 efter krossen som Sundsvall stod för i derbyt i maj har Graham Potter den matchen fortfarande alltför nära i minnet. Även om matchbilden under lördagen var en helt annan än senast lagen möttes är det en klen tröst att vinna en träningsmatch.

– Jag kommer inte glömma det i första taget. Det krävs mer än en träningsmatch för att sudda bort den känslan, säger han.

Fotnot: Matchen spelades på Svegs IP, Sveg, för att fira att Svegs IK fyller 110 år i år.

Annons