Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oscar Jonsson från Vemdalen klar för två nya år i Djurgården: "Det kan nästan inte bli bättre"

19-årige Oscar Jonsson från Vemdalen har skrivit på ett nytt kontrakt med Djurgården. Under den kommande säsongen blir Jonsson tredjevalet bakom Andreas Isaksson och tidigare ÖFK-målvakten Hampus Nilsson.
– Jag vill spela i Allsvenskan med DIF så länge jag kan och siktar naturligtvis på att gå så långt som möjligt, säger Jonsson till Djurgårdens hemsida.

Annons

Djurgården meddelade under tisdagen att 19-årige Jonsson stannar i ytterligare två säsongen i Stockholmsklubben.

Oscar Jonsson under sin allsvenska debut mot Jönköpings Södra.

– Vi har förlängt i två år med Oscar som hade en bra utveckling under 2016. Som det ser ut i nuläget så har vi tre målvakter Andreas Isaksson, Hampus Nilsson och Oscar och vi fortsätter gärna med det upplägget som vi har haft. Det vill säga att Oscar är vår tredjekeeper och spelar kontinuerliga tävlingsmatcher i en klubb längre ner i seriesystemet, precis som han gjorde i Håbo FF förra säsongen, säger sportchefen Bosse Andersson till klubbens hemsida.

Läs också: Vemdalskillen Oscar Jonsson nära inhopp i allsvenskan när Andreas Isaksson fick en smäll

Jonsson ser nu fram emot att forsätta se och lära av den tidigare landslagsmålvakten Isaksson och Nilsson, som var på lån i ÖFK under säsongen.

– Det kan nästan inte bli bättre. Han är en av Sveriges bästa målvakter så att se och lära av honom är ju inte något som vem som helst får göra. Det var en dröm som gick i uppfyllelse när han kom och att spela och ta lärdomar från honom kommer att göra mig till en bättre målvakt, säger Jonsson i en intervju på Djurgårdens hemsida.

Efter att ha fått starta i en allsvensk match under den gångna säsongen är 19-åringens målsättningar nu höga inför kommande säsonger.

– Jag vill spela i allsvenskan med DIF så länge jag kan och siktar naturligtvis på att gå så långt som möjligt, då finns ju Europadrömmar alltid med. Men siktet just nu är inställt på att spela allsvenskan med Djurgården och sedan får man ta det som det blir.

Läs också: Vemdalskillen Oscar Jonsson gör allsvensk debut

Annons