Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Östersund och Sundsvall dominerar i veckans Norrlandselva – Marcus Danielson suveränen hittills

/

Varje vecka utser Mittmedias sportredaktion veckans Norrlandselva – de bästa spelarna just nu från Gefle IF, GIF Sundsvall och Östersunds FK.
Elvan baseras på insatserna den senaste veckan och här är säsongens tredje heta elva utifrån uppställningen 4-4-2.
Siffran inom parentes anger hur många gånger spelaren tagits ut i Veckans lag.

Annons

MÅLVAKT

Tommy Naurin, GIF Sundsvall (2)

Sundsvalls målvakt har inlett säsongen strålande. Var än en gång tongivande när Örebro slogs tillbaka. Naurin har nog aldrig varit bättre och skapar lugn och trygghet i försvaret.

FÖRSVAR

Ronald Mukibi, Östersunds FK (2)

Klev in mot sitt gamla lag Häcken och visade att de gjorde fel som inte ville behålla honom. Han presterade ett stabilt försvarsspel och knappt ett misstag på 90 minuter: Drömträff på första målet, (1-0). Växer för varje match.

Martin Rauschenberg, Gefle IF (1)

Gjorde hela tiden det lite svårare för Jönköping att skapa fler chanser. Han är ofta rätt placerad, tydlig i samarbetet med kollegan Nadeau och står för rediga brytningar. Kan han förbättra uppspelen också är han snart helt given i backlinjen.

Marcus Danielson, (3)

Han håller ihop mittförsvaret förtjänstfullt och är tveklöst en av anledningarna till att Giffarna fått en flygande start i serien. Danielson är ensam om full pott i Norrlandselvan efter tre veckors spel.

Eric Larsson, GIF Sundsvall (2)

Snabb, brytningssäker med hög spelintelligens har han utvecklats minst en klass över vintern där utdelningen inte heller låtit vänta på sig. Larsson tillhör stöttepelarna.

MITTFÄLT

Ken Sema, Östersunds FK (2)

Han älskar att utmana man mot man och såg till att Häckenspelarna fick det jobbigt på sin högerkant. Blir allt bättre och det var nära att han fick pricka in sitt första allsvenska mål.

Brwa Nouri, Östersunds FK (1)

Östersunds spelskicklige spelmotor som är på väg mot toppform. Är inte den som drar ner de största applåderna, men ligger bakom mycket i anfallsspelet. Den avgörande straffen sköts in iskallt – inga nerver där inte.

Rúnar Sigurjónsson, GIF Sundsvall (2)

Den isländske mittfältaren är som en bulldozer ute på plan, samtidigt som han är en stark passningsläggare och har ett fint skott. 3-1-målet som avgjorde mot Örebro, var en riktig stänkare upp i motståndarmålets nättak.

Lars Gerson, GIF Sundsvall (2)

Det måste vara jobbigt att möta en spelare som ständigt ger allt i närkamper och som har en kropp hård som flinta. Den Norgefödde mittfältaren känns som en evighetsmaskin, vars fysik satte stopp för Örebros anfallsattacker.

ANFALL

Saman Ghoddos, Östersunds FK (2)

Han satte myror i huvudet på Häckens försvar, vilka till slut blev så frustrerade att de vräkte honom över ända gång på gång. Låg bakom straffen som gav 2-1 och segern. Ghoddos är lagets absoluta utropstecken offensivt så här långt.

Pa Dibba, GIF Sundsvall (1)

Målgöraren visade klass. Två mäktiga distansskott, där inte minst den första i krysset satt klockrent. Han skapade chanser för fler mål och de lär komma längre fram. En riktig striker som nu är kraftigt på gång.

Tidigare Norrlandselvor:

Förra veckan: "Han var utan tvekan den främste aktören"

Premiärveckan: "Visade att han vill spela EM i sommar"

Annons