Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utredningen klar – Svenska Spel utesluter matchfixning: "Vi har gjort vad vi kan"

Tidigare under tisdagen berättade Svenska Spel att de skulle granska spel på matchen mellan Jönköpings Södra och ÖFK. Nu läggs utredningen ned. – Vi har gjort vad vi kan i nuläget, säger presschefen Andreas Jerat.

Annons

Efter en granskning av speldatan på matchen mellan Jönköpings Södra och Östersund under tisdagsförmiddagen har Svenska Spel nu beslutat att lägga ned utredningen.

Ingen manipulation har upptäckts under granskningen. Däremot vill Andreas Jerat poängtera att matchfixning kan ha skett på andra spelsajter än Svenska Spel.

– Vi har granskat vår speldata på spel som lagts på matchen och vi kan i nuläget inte se något avvikande. Men det är viktigt att betona att vi inte är enda spelbolag som erbjudit spel på den här matchen, berättar Andreas Jerat.

Svenska Spel utesluter dock inte att titta igenom speldatan ytterligare en gång – om polisen gräver fram ny information.

– Det pågår en polisutredning och skulle det komma fram ny information, att det skulle varit någon slags manipulation, så kan vi inte utesluta det. Då kanske vi måste granska speldatan igen men vad vi kan se nu har det inte varit någon manipulation kring den här matchen sett till vilka spel som lagts.

Inte heller Nordicbet har efter en granskning upptäckt något avvikande i spelandet på matchen.

– Vi har kikat på det och har inte sett några onormala spelmönster eller konstiga spel på matchen, säger Robin Olenius, PR-chef på Nordicbet.

LÄS MER FRÅN SKANDALEN:

Polisen om attacken – så fortsätter arbetet med skandalen: "Uppstår alltid massa spekulationer"

Timråstjärnan Jonathan Dahlén stöttar Aly Keita efter skandalen: "Ska inte få hända"

Jönköpings Södras uttalande efter attacken: "Det är overkligt"

Fouad Bachirou om rädslan – och sparken mot förövaren: "Aldrig varit med om något liknande"

ÖFK:s säkerhetsansvarige: – Inga brister i säkerheten på arenan

Ghoddos efter attacken: "Det är en tragedi"

Jonas Eriksson om det råa överfallet på Aly Keita: "Olustigt"

Annons