Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alpina SM drar Sverigeeliten till Funäsdalen

/
  • Kommer. Arrangören av SM Alpina i Funäsdalen räknar med att bland andra Frida Hansdotter, vc-vinnar i slalom 2016, kommer till helgens tävlingar.

Funäsdalens slalomklubb räknar med åkare som världscupvinnaren i slalom, Frida Hansdotter, Maria Pietile Holmner och Andre Myhrer till helgens svenska mästerskap i alpin utförsåkning. För att nämna några. Och fint väder.

Annons

På fredag inleds tävlingarna med slalom i Smebacken ovanför Kovans Gästcenter.

– Vi drar igång rätt tidigt för att utnyttja kylan, säger Mimmi Thomsson, tävlingsledare från Funäsdalens slalomklubb som ansvarar för tävlingarna.

Och det ser ut att bli fint, till skillnad från de senaste dagarnas dis och regn över stora delar av Sverige. Runt 10 minus och klart till halvklart under hela helgen.

På lördag körs storslalom i samma backe och på söndag avslutas tävlingarna med parallellslalom.

Alpina SM startade tidigare i veckan i Duved där störtloppstävlingarna körs. Till Funäsdalen väntas åkare som världscupvinnaren i slalom, Frida Hansdotter, Maria Pietile Holmner, Anna Svenn Larsson, Emelie Wikström, André Myhrer och Jens Byggmark. Även några lokala åkare, Elsa Wilhelmsson från Funäsdalen samt systrarna Elsa och Vera Håkansson Fermbeck och Emeli Alkell, alla tre från Vemdalens IF, kommer för att mäta krafterna med Sverigeeliten.

Tävlingen är också en FIS-tävling, öppen för alla som vill ta chansen att förbättra sin rankning i det internationella poängsystemet för alpinsporten.

– Men internationella åkare kan naturligtvis inte ta medalj, säger Mimmi Thomsson.

Förberedelserna inför tävlingen har gått som planerat och nu hoppas hon på mycket publik.

– Det är gratis inträde och alla är välkomna!

Annons