Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alpina SM drar Sverigeeliten till Funäsdalen

Funäsdalens slalomklubb räknar med åkare som världscupvinnaren i slalom, Frida Hansdotter, Maria Pietile Holmner och Andre Myhrer till helgens svenska mästerskap i alpin utförsåkning. För att nämna några. Och fint väder.

På fredag inleds tävlingarna med slalom i Smebacken ovanför Kovans Gästcenter.

– Vi drar igång rätt tidigt för att utnyttja kylan, säger Mimmi Thomsson, tävlingsledare från Funäsdalens slalomklubb som ansvarar för tävlingarna.

Och det ser ut att bli fint, till skillnad från de senaste dagarnas dis och regn över stora delar av Sverige. Runt 10 minus och klart till halvklart under hela helgen.

På lördag körs storslalom i samma backe och på söndag avslutas tävlingarna med parallellslalom.

Alpina SM startade tidigare i veckan i Duved där störtloppstävlingarna körs. Till Funäsdalen väntas åkare som världscupvinnaren i slalom, Frida Hansdotter, Maria Pietile Holmner, Anna Svenn Larsson, Emelie Wikström, André Myhrer och Jens Byggmark. Även några lokala åkare, Elsa Wilhelmsson från Funäsdalen samt systrarna Elsa och Vera Håkansson Fermbeck och Emeli Alkell, alla tre från Vemdalens IF, kommer för att mäta krafterna med Sverigeeliten.

Tävlingen är också en FIS-tävling, öppen för alla som vill ta chansen att förbättra sin rankning i det internationella poängsystemet för alpinsporten.

– Men internationella åkare kan naturligtvis inte ta medalj, säger Mimmi Thomsson.

Förberedelserna inför tävlingen har gått som planerat och nu hoppas hon på mycket publik.

– Det är gratis inträde och alla är välkomna!