Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alfred vann Ski Funtastic

/
  • Alfred Olsson tog en meriterande seger i Mr Ski Funtastic som avgjordes i helgen.

Alfred Olsson, Vemdalens IF, slog till med en fin seger när Sälen Wintergames avgjordes under helgen. Alfred vann slalomtävlingen Mr Ski Funtastic för klassen H15-16.

Annons

– Det kändes riktigt skönt att få vinna och att göra en bra tävling i slutet av säsongen är inspirerande, säger Alfred Olsson som till hösten ska börja på det alpina skidgymnasiet i Östersund.

– Att ha med sig självförtroende kan vara bra för nästa år blir det tufft eftersom min årskull då kör FIS-tävlingar och ska försöka punkta ner oss.

Ski Funtastic är en stor tävling som lockar i stort sett hela Sverigeeliten i alla åldersklasser så Alfreds seger smäller högt.

– Det är min bästa prestation i år. Banan var ganska lätt och med lagom avstånd mellan portarna, det passade mig bra för jag brukar ligga bra i spåren och hålla linjen, förklarar Alfred Olsson.

Av övriga härjedalsåkare var det Vera Håkansson-Fermbäck som lyckades bäst. Vera tog en fin sjätteplats i damklassen, en tävling som vanns av Maria Pietilä-Holmner.

Enligt programmet skulle samtliga klasser även ha kört storslalom men den tävlingen kunde inte genomföras då Sälen drabbades av ett kraftigt regn som gjorde att banorna inte höll att åka i.

Annons