Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anton Rösnäs vann landsdelsfinal i storslalom

/
  • Anton Rösnäs tog en överlägsen seger i storslalom under landsdelsfinalerna av Lilla Världscupen i Lycksele.

Under helgen har landsdels- och regionfinalerna i Lilla Världscupen avgjorts. De äldre åkarna samlades i Lycksele och där vann Vemdalens Anton Rösnäs på ett imponerande sätt storslalomtävlingen.

Annons

Anton Rösnäs, Vemdalens IF, var helt överlägsen i storslalom för H14-klassen under regionfinalerna. Anton vann båda sina åk med en dryg sekund före närmaste konkurrent och totalt så hade han 2.28 tillgodo på tvåan Viktor Berg från Arvidsjaur.

Det var nära att Anton skulle ta fler topplaceringar men en rejäl miss i super-g gjorde att han fick nöja sig med en sjätteplats där och i slalom körde han ur. Noterbart där är att bara 7 av 27 åkare tog sig ner båda åken.

Inga fler topp tio-placeringar gick till Härjedalen, närmast var Arvid Borg, Funäsdalen, med en 11:e plats i både storslalom och super-g för H14 och klubbkompisen Ronja Svedén tog en 16:e plats i D13, även det i storslalom.

De alpina 11 och 12-åringarna samlades i Duved. Där tog Hannes Lundqvist, Vemdalen, silverplatsen i storslalom för H12 och klubbkompisen Jennifer Rosén bronset i slalom för D11. Hannes fyllde på med en fjärdeplats i slalom och Jennifer med en femte i storslalom. Vemdalsåkarna Agnes Rihpa Mann, D11, och Wilgot Tjärnås, H11, tog också fina placeringar. Agnes främsta var en femteplats i slalom och Wilgot blev tia i storslalom.

Annons