Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elsa i storform inför JVM

Elsa Håkansson-Fermbäck tog två viktiga segar under helgens FIS-tävlingar i Bollnäs. Viktiga eftersom Elsa tog ytterligare några steg på världsrankingen och därmed kan få ett bättre startnummer i JVM.

Annons

Elsa Håkansson-Fermbäck tog dubbla segrar i Bollnäs under helgen.

– Jag gick från 24 tilll 18 punkter och det kan göra rätt mycket för min placering i startordningen, berättar Elsa Håkansson-Fermbäck som var mycket nöjd.

Exakt hur hon ligger till när det är dags för JVM vet inte Elsa.

– När jag tävlat i Europacupen har jag haft startnummer kring 60. Men nu är det ju bara juniorer och så har jag kommit ner sex punkter. Jag tror inte det räcker till första startgrupp men det bör ändå bli bättre förutsättningar, säger Elsa som till helgen ska åka till Oslo och tävla innan det är dags för JVM i Åre helgen därpå.

Då backen i Bollnäs är för kort för att hålla FIS-tävlingar för herrseniorer så kördes tävlingar för herrjuniorer. Där gladde Alfred Olsson, Vemdalen, med att bli fyra respektive åtta, båda dagarna med mindre än en sekund upp till seger.

I USM-kvalet som också kördes i Bollnäs tog Kevin Lundqvist, Vemdalen, en tredjeplats som bäst, andra dagen körde han ur.

Annons